ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση πορνογραφικού υλικού ανηλίκων!

Facebook
Twitter
Ένας 36χρονος από την Θεσσαλονίκη συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου!

Στο πλαίσιο προληπτικών δράσεων της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την αντιμετώπιση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων συνεχίσθηκε η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «UNCOVERII».

Μετά από πολύμηνη, ενδελεχή και εμπεριστατωμένη διαδικτυακή έρευνα και ψηφιακή ανάλυση ψηφιακών δεδομένων, με τη χρήση ειδικών λογισμικών προγραμμάτων, εντοπίστηκε χρήστης του διαδικτύου, ο οποίος, κάνοντας χρήση τουλάχιστον 17 διαφορετικών ηλεκτρονικών ιχνών, κατείχε και είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό τουλάχιστον 337 αρχεία με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.

Ακολούθησε ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων, κατά την οποία προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη εμπίπτουν στο πεδίο αρμοδιότητας ελληνικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του εμπλεκόμενου Έλληνα και προέκυψε ο τόπος κατοικίας του στην Θεσσαλονίκη.

Κατόπιν των ανωτέρω, η δικογραφία που σχηματίστηκε διαβιβάστηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, αστυνομικοί της οποίας μετέβησαν στην οικία του 36χρονου και προέκυψε η εμπλοκή του στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα, κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 σκληροί δίσκοι, από τους οποίους ο ένας επιμελώς κρυμμένος, κινητό τηλέφωνο και κάρτα sim.

Από την περαιτέρω επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια, βρέθηκαν πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων και ως εκ τούτου ο Έλληνας συνελήφθη.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα σε Ανακριτή.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top