Μια 19χρονη Ταϊβανέζα συνελήφθη στο αεροδρόμιο Σουβαρναμπούμι της Μπανγκόκ για απόπειρα λαθρεμπορίας 30 προστατευόμενων χελωνών, τις οποίες είχε κρύψει επιμελώς κάτω από τα ρούχα της. Η σύλληψη έγινε από τις αρχές άγριας ζωής της Ταϊλάνδης, όταν η γυναίκα ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε πτήση προς την Ταϊπέι το πρωί της Τρίτης.
Ο εντοπισμός και η μέθοδος απόκρυψης
Οι αρχές υποψιάστηκαν τη νεαρή γυναίκα όταν παρατήρησαν ασυνήθιστες κινήσεις στο σώμα της κατά τη διάρκεια του ελέγχου. Η έρευνα στον τερματικό σταθμό αναχωρήσεων αποκάλυψε ινδικές αστροχελώνες, ένα από τα πιο σπάνια και όμορφα είδη χερσαίας χελώνας, οι οποίες ήταν δεμένες πάνω της. Από τις 30 χελώνες, οι 29 ήταν ζωντανές, ενώ μία δυστυχώς βρέθηκε νεκρή.
Η ύποπτη χρησιμοποίησε αυτοκόλλητη ταινία για να ακινητοποιήσει τα ζώα, τα τοποθέτησε σε υφασμάτινες σακούλες και τα έδεσε στο σώμα της προκειμένου να αποφύγει τον εντοπισμό από τα μηχανήματα ασφαλείας.
Η αξία στη μαύρη αγορά και οι κατηγορίες
Σύμφωνα με τους τελωνειακούς υπαλλήλους, οι χελώνες αυτές προστατεύονται από τη Σύμβαση CITES και πωλούνται σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές στη διεθνή μαύρη αγορά. Η συνολική αξία των κατασχεθέντων ζώων εκτιμάται στα 9.000 δολάρια. Η Ταϊλάνδη αποτελεί πλέον σημαντικό κόμβο για το λαθρεμπόριο άγριας ζωής, καθώς τα «εξωτικά κατοικίδια» έχουν μεγάλη ζήτηση στην ασιατική αγορά.


