ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών: “Η σημερινή παγκόσμια ημέρα θεάτρου, για τη Δυτική Αχαΐα, είναι μια μέρα σαν όλες τις άλλες”

xristos nikolaou
Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης του πρώην Δημάρχου Χρήστου Νικολάου:

Παγκόσμια ημέρα θεάτρου σήμερα. Το θέατρο, ως έννοια και ως τέχνη που γεννήθηκε και μεγαλούργησε στη χώρα μας και που η αρχαίοι πρόγονοί μας το κληροδότησαν σε όλους τους λαούς του κόσμου, περνάει τις πιο δύσκολες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του, αφού έχει χτυπηθεί κι αυτό αλύπητα, όπως και κάθε πολιτιστική δραστηριότητα, από τη μάστιγα του κορωνοϊού.

Κάθε χρόνο ένας διεθνώς αναγνωρισμένος καλλιτέχνης του θεάτρου προσκαλείται από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου για να στείλει ένα μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, το οποίο φέτος υπογράφει η Βρετανίδα ηθοποιός, Έλεν Μίρεν. Είθισται το μήνυμα να διαβάζεται στα θέατρα πριν την παράσταση της 27ης Μαρτίου, αλλά φέτος αυτό θα μεταδοθεί μόνο μέσω διαδικτυακών και ηλεκτρονικών μέσων.

Οι κάτοικοι της Δυτικής Αχαΐας, ακόμα κι όταν ξεπεραστεί η φοβερή πανδημία, δε θα έχουν το προνόμιο να ακούσουν από κοντά αυτό το μήνυμα, παράλληλα με κάποια θεατρική παράσταση, αφού η μοναδική ευκαιρία που παρουσιάστηκε πρόσφατα να δημιουργηθεί ένα ανοιχτό θέατρο στην πόλη μας πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων.

Η σημερινή παγκόσμια ημέρα θεάτρου, για τη Δυτική Αχαΐα, είναι μια μέρα σαν όλες τις άλλες…

You may also like

Comments are closed.