ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Παρενέβη για την νεκρή προσφυγοπούλα στη Χίο

prosfiges1 1 1 2 1
Την παρέμβαση του Συνήγορου του Πολίτη προκάλεσε το θέμα με τη γυναίκας που βρέθηκε νεκρή την περασμένη Παρασκευή στην περιοχή των Καρδαμύλων της Χίου, αλλά και οι πληροφορίες ότι ακόμα δύο γυναίκες αγνοούνται.

Ο Συνήγορος του Πολίτη επικαλούμενος αναφορά της οργάνωσης «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι», ζητά με χθεσινό έγγραφο, 11/7/22, από την Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου, «τυχόν στοιχεία διαθέσιμα στην υπηρεσία για τις εν λόγω τρεις αλλοδαπές γυναίκες, καθώς και αν τυχόν υπάρχει συσχετισμός με το περιστατικό θανάτου στις 8 Ιουλίου, το συντομότερο δυνατόν λόγω του επείγοντος του ζητήματος».

Ο Συνήγορος του Πολίτη αναφέρεται μάλιστα στις τρεις γυναίκες, δύο εκ τις οποίες έχει πλήρη στοιχεία. Πρόκειται για τις Huda Hussein Adan γεννηθείσα στις 24/1/1998 με ιθαγένεια Σομαλίας ή Τζιμπουτί, Hamda Ahmed Isse γεννηθείσα στις 5/5/1997, με ιθαγένεια Σομαλίας, ενώ για την τρίτη είναι γνωστό μόνο το μικρό όνομα, Rooda.

Στη Χίο για τη διαδικασία της αναγνώρισης

Εν τω μεταξύ το πρωί της Τρίτης, 12/7/22, έφθασε μέσω Αθηνών πρόσφυγας που κατοικεί σε χώρα της βόρειας Ευρώπης, για να προχωρήσει στην αναγνώριση της νεκρής γυναίκας και το κατά πόσο είναι συγγενικό του πρόσωπο.

Σε ότι αφορά την νεκροψία- νεκροτομή για τα αίτια θανάτου της γυναίκας δεν έχει ολοκληρωθεί.

Πηγή: ertnews.gr

You may also like

marmara parthenona arthro ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρετανία – Σούνακ: «Τα Γλυπτά ανήκουν στον Παρθενώνα που κατακερματίστηκε» γράφει σε επιστολή ο Αρχιεπίσκοπος Μ. Βρετανίας

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σούνακ, απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτας, με ...

Comments are closed.