ΑΠΟΨΕΙΣ

Σύνταγμα και πατριωτισμός

aijuxpexjc62da35306521e

Του Λεωνίδα Μαργαρίτη, δικηγόρου

Τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε μια συστηματική καταπάτηση του Συντάγματος.

Η κυβέρνηση και η Βουλή κατά το Σύνταγμα , εκλέγονται από το λαό κι έχουν ταχθεί να υπηρετούν τα συμφέροντα των πολιτών.

Όλες οι υπηρεσίες του κράτους, οφείλουν να λειτουργούν προς εξυπηρέτησή τους και η κυβέρνηση να μεριμνά για  την  προάσπιση των εθνικών συμφερόντων.

Τα έσοδα του κράτους πρέπει να χρησιμοποιούνται για την ίδια την χώρα και τους πολίτες της , μέσω κοινωνικών ή και άλλων παροχών.

Οποιαδήποτε παρέκκλιση, από αυτή τη λειτουργία του Συντάγματος ελέγχεται και την κυρία ευθύνη φέρουν η Κυβέρνηση , ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Βουλή.

Εάν για οποιονδήποτε λόγο οι υπεύθυνοι παρακολούθησης της τήρησης του Συντάγματος και των θεσμών αδρανούν, τότε δεν μένει πλέον παρά η επίκληση του πατριωτισμού των Ελλήνων όπως αυτός καθορίζεται από το άρθρο 120 παρ.2,3 και 4 του Συντάγματος.

Η παράγραφος 2 ορίζει: «O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων», η παράγραφος 3 ορίζει πως: «O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος».

Tέλος η παράγραφος 4 ορίζει : «H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

Αναρωτιέται κανείς μήπως σήμερα ήρθε αυτή η ώρα που νομιμοποιεί πλήρως τους Έλληνες να προασπίσουν την συνταγματική έννομο τάξη και την επαναφορά της λαϊκής κυριαρχίας που έχει στις μέρες μας πληγεί;

Mήπως δεν είναι αληθές πως οι τελευταίες κυβερνήσεις  μας  έχουν παρακάμψει τους νόμους, και λειτουργούν  εκτός των ορίων του Συντάγματος και προς εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων , σε βάρος των πολιτών, της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ανεξαρτησίας;

Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και η Κυβέρνηση και η Εθνική Αντιπροσωπεία προ της αναλήψεως των καθηκόντων τους έχουν ορκισθεί να «φυλάττουν πίστη εις την πατρίδα να τηρούν το Σύνταγμα και τους Νόμους του κράτους».

Κατά το άρθρο 82 παρ. 1 ρητώς ορίζεται ότι: «H Κυβέρνηση καθορίζει και κατευθύνει τη γενική πολιτική της Xώρας, σύμφωνα με τους ορισμούς του Συντάγματος και των νόμων».

Όμως καθημερινώς παριστάμεθα μάρτυρες του φαινόμενου να μην μπορεί να κυβερνήσει η κυβέρνηση αυτοδύναμα και κυρίαρχα χωρίς όχι απλώς να συμβουλεύεται αλλά και να πειθαρχεί στις εντολές της «τρόικας».

Καθημερινώς η  κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει πως η «τρόικα» δεν δέχεται τα μέτρα που η ιδία έχει αποφασίσει να λάβει για διάφορα θέματα κυβερνητικής πολιτικής.

Απλό  παράδειγμα, ενώ η κυβέρνηση ήταν αποφασισμένη να μην ενσωματώσει το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ τελικά μας είπε ότι η «τρόικα» επέβαλε και πάλι το χαράτσι για τα ακίνητα να εισπραχθεί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Σήμερα πάλι μας είπαν ότι θα προσπαθήσουν να βρουν ισοδύναμα αλλά δεν είναι σίγουροι ότι η τρόικα θα τα εγκρίνει κ.λ.π.

Το άρθρο 22 του Συντάγματος ομιλεί για το δικαίωμα στην εργασία και για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που συνάπτονται με ελεύθερες διαπραγματεύσεις.

Στην πράξη όμως σήμερα με εντολή των ξένων τοποτηρητών αυτές οι διατάξεις έχουν στην ουσία καταργηθεί.

Το άρθρο 17 του Συντάγματος κατοχυρώνει το δικαίωμα στην ιδιοκτησία.

Κι εδώ, μέσω της έμμεσης δήμευσης που υφιστάμεθα όλοι μας, το άρθρο αυτό έπαυσε να ισχύει.

Το άρθρο 23 του Συντάγματος κατοχυρώνει το δικαίωμα στην απεργία, αλλά και εδώ έχει καταργηθεί και αυτό το δικαίωμα.

Το άρθρο 28 παρ. 2 του Συντάγματος σε συνδυασμό με το άρθρο 36 παρ. 2 ορίζει ότι οι διεθνείς συμβάσεις που εκχωρούν Εθνική Κυριαρχία θα πρέπει να επικυρωθούν από την Βουλή με πάνω από 180 βουλευτές.

Ούτε κι αυτό έγινε , κι έτσι απλά, με συνοπτικές διαδικασίες παραχωρήθηκε η Εθνική μας Κυριαρχία.

Αυτές είναι μερικές μόνο ενδεικτικές διατάξεις από πολλές άλλες που έχουν καταργηθεί σιωπηρώς.

Ισχύουν μόνο οι διατάξεις που νομιμοποιούν τυπικά την ύπαρξη Βουλής και Κυβέρνησης, τη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία που οφείλουν κι αυτές πλέον να πειθαρχούν  στους δανειστές κι όχι στο Σύνταγμα.

Σαν αποτέλεσμα όλων αυτών των παραβιάσεων, ο Ελληνικός λαός έχει οδηγηθεί στην απελπισία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Με σωρεία παράνομων αποφάσεων και νόμων που ψηφίζονται κατ’ εντολή ξένων δυνάμεων και εις βάρος τους Ελληνικού λαού, όχι μόνο λεηλατείται η δημόσια περιουσία και το μεγαλύτερο μέρος οδηγείται σε ξεπούλημα για να αποκομίσουν οφέλη ξένοι προς τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού, λεηλατείται και το ιδιωτικό εισόδημα υποβαθμίζοντας το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων και οδηγώντας τη μεγάλη πλειοψηφία του να αντιμετωπίζει σοβαρότατο πλέον πρόβλημα επιβίωσης.

Πρέπει πλέον οι πολίτες να ενδιαφερθούν για την αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας κάνοντας χρήση του άρθρου που πιο πάνω μνημονεύσαμε .

Οι νέοι μας θα πρέπει να θυμηθούν τους αγώνες του παρελθόντος και το λαϊκό σύνθημα 1-1-4 που σήμερα είναι 1-2-0 πριν είναι πολύ αργά ,τραγικά αργά…

You may also like

Comments are closed.