ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Συντάξεις Απριλίου: Πότε καταβάλλεται το bonus προσωπικής διαφοράς – Οι δικαιούχοι, τα ποσά

Facebook
Twitter

Ξεκίνησε ήδη από τη Δευτέρα η πίστωση των συντάξεων Απριλίου, στους λογαριασμούς των συνταξιούχων, ενώ την την Παρασκευή θα καταβληθεί το έκτακτο εφάπαξ μπόνους ύψους 200 – 300 ευρώ που θα λάβουν όσοι συνταξιούχοι δεν πήραν αύξηση φέτος ή πήραν μικρότερη αύξηση από 7%, λόγω προσωπικής διαφοράς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΚΑ,

  • Την Τρίτη 28 Μαρτίου θα καταβληθούν οι συντάξεις Απριλίου σε 924.428 συνταξιούχους  των τέως φορέων ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ. Οι πιστώσεις ξεκίνησαν από χθες το απόγευμα.
  • Την Τετάρτη 29 Μαρτίου θα καταβληθούν οι συντάξεις Απριλίου σε 1.551.554 συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του  ΟΤΕ και των τραπεζών των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 1,3,5,7 και 9. Οι πιστώσεις θα ξεκινήσουν από αύριο, Τρίτη, το απόγευμα.
  • Την Πέμπτη 30 Μαρτίου θα καταβληθούν οι συντάξεις Απριλίου σε 1.553,927 συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του  ΟΤΕ και των τραπεζών των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 0,2,4,6 και 8. Οι πιστώσεις θα ξεκινήσουν από το απόγευμα της Τετάρτης.

Αφού ολοκληρωθεί την Πέμπτη η πληρωμή των συντάξεων Απριλίου, την Παρασκευή 31/3 θα καταβληθεί από τον ΕΦΚΑ με εμβόλιμη πληρωμή η έκτακτη οικονομική ενίσχυση 200-300 ευρώ στους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά που δεν έλαβαν αύξηση στην τσέπη λόγω προσωπικής διαφοράς ή έλαβαν μικρή αύξηση έως 7%. Οι πιστώσεις θα ξεκινήσουν από το μεσημέρι της Παρασκευής και θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Τα ποσά

Οι δικαιούχοι του μπόνους 200 έως 300 ευρώ με βάση τα κριτήρια (ποσοστό αύξησης, ύψος σύνταξης, λοιπές ενισχύσεις) χωρίζονται σε 7 κατηγορίες. Στις τρεις πρώτες κατηγορίες εντάσσονται 560.000 δικαιούχοι που δεν πήραν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς και είχαν μικρές ωφέλειες, οι οποίοι θα λάβουν έως το τέλος Μαρτίου 300 ευρώ.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top