ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Συνταξιούχοι: Ποιοι θα λάβουν “έξτρα” ποσά τον Απρίλιο -Σε δίκη κρίνονται τα δώρα

Facebook
Twitter
Νέος κύκλος καταβολής αναδρομικών έως και 50.000 ευρώ σε 12.000 συνταξιούχους.

Οι αυξήσεις και τα αναδρομικά από τον επαναϋπολογισμό των συντάξεων σε περίπου 2.000 δικαιούχους από τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου θα καταβληθούν προς το τέλος Απριλίου, αναφέρεται σε δημοσίευμα των Νέων.

Επίσης, τον Μάιο θα πληρωθούν 10.000 τέως τραπεζοϋπάλληλοι με ποσά που ξεπερνούν τις 15.000 ευρώ και σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνουν έως και τα 50.000 ευρώ.

Περισσότερα αναδρομικά θα λάβουν οι συνταξιούχοι που αποχώρησαν με 36-40 έτη ασφάλισης καθώς ευνοούνται από τα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης του νέου νόμου Βρούτση, επισημαίνεται.

Παράλληλα, στις 17 Απριλίου θα κριθεί από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο η χορήγηση ή μη των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του επιδόματος αδείας προς τους συνταξιούχους για τα έτη μετά το 2012, αναφέρεται σε δημοσίευμα των Νέων. Επισημαίνεται πως ανάλογα με την απόφαση του Δικαστηρίου αναμένονται οι κυβερνητικές αποφάσεις.

Μέχρι να εκδοθεί η απόφαση για τα δώρα «παγώνει» η εκδίκαση των προσφυγών που έχουν ασκηθεί από περίπου 370.000 συνταξιούχους, οι οποίοι διεκδικούν αναδρομικά δώρων και επιστροφή των περικοπών στις επικουρικές συντάξεις για το 11μηνο Ιουνίου 2015-Μαίου 2016. Το δικαστήριο θα αποφανθεί περί της συνταγματικότητας για την καταβολή των δώρων αναδρομικά από το 2015 έως το 2018.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top