ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνταξιούχος του ΝΑΤ βραβεύτηκε για το φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο

ΝΑΤ
Για το φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο βραβεύτηκε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ο συνταξιούχος του ΝΑΤ Ιωάννης Μανουσάκης, ο οποίος έχει προχωρήσει σε σημαντικές δωρεές για το νοσοκομείο της Ρόδου και έχει δωρίσει το σπίτι του στο Ορφανοτροφείο Θηλέων του νησιού.

Η βράβευσή του πραγματοποιήθηκε από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και από τον πρόεδρο του ΝΑΤ, Κωνσταντίνο Τσαγκαρόπουλο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης δηλώνει ότι ο βραβευθείς αποτελεί ξεχωριστό παράδειγμα Έλληνα. Όπως αναφέρει και σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, πρόκειται για έναν απλό ναυτικό που, μετά τη συνταξιοδότησή του, αποφάσισε να διαθέσει το κομπόδεμά του σε αγαθοεργίες. «Ανάμεσα στα άλλα, έχει δωρίσει το σπίτι του στο Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ρόδου, ενώ, πρόσφατα, με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού, διέθεσε χρήματα για την αγορά δύο κρεβατιών εντατικής με όλο τον εξοπλισμό για το νοσοκομείο της Ρόδου» αναφέρει ο υπουργός, και γι’ αυτό «αποφασίσαμε με το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ) και τον πρόεδρο του Κωνσταντίνο Τσαγκαρόπουλο να βραβεύσουμε τον Γιάννη Μανουσάκη. Όχι απλώς γιατί του το οφείλουμε, αλλά και για να υπογραμμίσουμε το παράδειγμά του για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες. Στο παρελθόν είχε βραβευτεί και από άλλους φορείς που σχετίζονται με τη ναυτιλία.

Η πατρίδα μας θα αλλάξει όταν θα αλλάξουμε όλοι εμείς. Αν αντί να δείχνουμε απλώς ο ένας με το δάχτυλο τον άλλο και να αναζητούμε συνεχώς ευθύνες, αποφασίσουμε να κάνει ο καθένας ό,τι του αναλογεί γι’ αυτόν τον τόπο. Αν υπήρχαν πολλοί Μανουσάκηδες, η Ελλάδα θα ήταν διαφορετική!» υπογραμμίζει ο κ. Χατζηδάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσαγκαρόπουλος δηλώνει ότι το ΝΑΤ δεν μπορούσε να μείνει ασυγκίνητο από το φιλανθρωπικό έργο του κ. Μανουσάκη, «που έχουμε την τιμή να είναι ένας από τους συνταξιούχους μας».

«Ο κ. Μανουσάκης είναι μία φωτεινή εξαίρεση και αποτελεί έναν φάρο που μακάρι να ακολουθήσει ο σύγχρονος Έλληνας» αναφέρει, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΝΑΤ.

You may also like

Comments are closed.