ΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνταξιούχοι αγωνίζονται για τα παιδιά τους…

syntaxioyhoi 1
Στους δρόμους κατεβαίνουν την Τρίτη (20/4) στις 10:30 π.μ. οι συνταξιούχοι και στην Πάτρα, προγραμματίζοντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας, (τηρουμένων των μέτρων προστασίας), μπροστά από το Εργατικό Κέντρο.

Αφορμή, το νέο «αντεργατικό» νομοσχέδιο που προβλέπει 10ωρη απλήρωτη εργασία και υπερωρίες, καθώς και ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης που σε πρώτη φάση απειλεί το επικουρικό. «Θα παλέψουμε με νύχια και με δόντια για τη ζωή μας και τα παιδιά μας» δηλώνουν σε ανακοίνωσή τους οι συνταξιούχοι της Πάτρας διεκδικώντας:

• Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης με κατώτερη σύνταξη για όλους τα 600 ευρώ.
• Δωρεάν φάρμακα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας.
• Καταβολή αναδρομικών 11μηνου σε όλους τους συνταξιούχους για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, την 13η – 14η σύνταξη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Αχαϊας αναφέρει:

Εδώ και πολλά χρόνια βλέπουμε τις συντάξεις μας να μειώνονται δραματικά, τα ασφαλιστικά ταμία να κουρεύονται και να τσακίζουν τις παροχές μας σε υγεία και φάρμακα.

Τώρα, βλέπουμε και τα παιδιά μας να είναι σε ακόμα χειρότερη μοίρα. Η ανεργία και η φτώχια μαστίζουν, οι μισθοί είναι πενιχροί και όσον αφορά τη σύνταξή τους αυτή θα είναι ελάχιστη εάν προλάβουν να την πάρουν.
Έρχεται νέο αντεργατικό νομοσχέδιο και προβλέπει δεκάωρη απλήρωτη εργασία και υπερωρίες, ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης αρχίζοντας από την επικουρική και πολλά άλλα. Πρέπει να μας βρουν απέναντί τους με μαζικούς αγώνες για να διεκδικήσουμε ότι έχουμε πληρώσει με αίμα και ιδρώτα.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες ,
Σας καλούμε να πάρετε μαζικά μέρος την Τρίτη 20-04-2021 στην συγκέντρωσή μας έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, με όλα τα μέτρα και τις κατάλληλες αποστάσεις στις 10 το πρωί.

Όλοι μαζί ενωμένοι, να πάρουμε μέρος στην Απεργιακή Συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς την Πέμπτη 06-05-2021, 10:30 π.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Είναι χρέος μας να διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει, δεν θα τους αφήσουμε να μας πάρουν ότι μας έχει απομείνει. Θα παλέψουμε με νύχια και με δόντια για τη ζωή μας και τα παιδιά μας.

Διεκδικούμε:
• Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Κατώτερη σύνταξη για όλους 600 ευρώ από τα 384 ευρώ που είναι σήμερα και άμεση καταβολή των συντάξεων.
• Δωρεάν φάρμακα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού, επίταξη τώρα των ιδιωτικών δομών υγείας.
• Καταβολή των αναδρομικών του 11μηνου σε όλους τους συνταξιούχους για τις κύριες και επικουρικές, συντάξεις, την 13η – 14η σύνταξη.

You may also like

Comments are closed.