ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Συντριβή Τσέσνα στη Σάμο: Μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη Νετανιάχου ο ένας νεκρός

Facebook
Twitter
Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η υπόθεση με τη συντριβή ενός Τσέσνα στη Σάμο, το βράδυ της Δευτέρας (13.09.2021). Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το Ισραήλ και τοπικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν το όνομα του νεκρού πιλότου.

 

Ο Χαΐμ Γκερόν και η σύζυγός του Έστι είναι οι δυο νεκροί του αεροπορικού δυστυχήματος. Επέβαιναν στο Τσέσνα που υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες συνετρίβη ανοιχτά από το Πυθαγόρειο, στη Σάμο.

Ισραηλινά ΜΜΕ αποκαλύπτουν πως ο πιλότος του μοιραίου Τσέσνα ήταν πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντή στο υπουργείο Επικοινωνιών του Ισραήλ και ένας από τους βασικούς μάρτυρες στη δίκη για διαφθορά του πρώην πρωθυπουργού,  Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Το ζευγάρι ζούσε στο Τελ Αβίβ και ήταν περίπου 70 ετών και είχαν τρεις γιους και εγγόνια.

«Ο Χάιμ έκανε ένα παλιό του όνειρο πραγματικότητα και πήρε το δίπλωμα πιλότου. Πάντα πετούσε και είχε πολλές ώρες πτήσης. Ήταν τόσο χαρούμενος και είναι τόσο λυπηρό που πέθανε με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε συγγενής του άτυχου Ισραηλινού σύμφωνα με το israelnationalnews.com.

 

Το χρονικό της τραγωδίας 

Το Τσέσνα του ζευγαριού από το Ισραήλ απογειώθηκε από τη Χάιφα με προορισμό τη Σάμο.

Το απόγευμα της Δευτέρας (13.09.2021) σήμανε συναγερμός όταν το μονοκινητήριο αεροπλάνο δεν προσγειώθηκε, όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά χάθηκε από τα ραντάρ. Όπως έγινε γνωστό, ο πιλότος προσπάθησε να προσγειωθεί αλλά συνετρίβη στη θέση Ποτοκάκι.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μηχανική βλάβη, αλλά η αιτία που οδήγησε στη συντριβή του Τσέσνα και το θάνατο του Χαΐμ Γκερόν και της συζύγου του, παραμένει αδιευκρίνιστη.

Οι σοροί των δυο επιβαινόντων στο μοιραίο αεροπλάνο εντοπίστηκαν αργά το βράδυ, ύστερα από έρευνες στις οποίες πήραν μέρος ένα ελικόπτερο Super Puma, πλωτά σκάφη του Λιμενικού, ιδιωτικά σκάφη κι ένα σκάφος της Frontex.

Κατά την προσπάθεια προσγείωσης του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Αρίσταρχος» της Σάμου προηγήθηκε έκρηξη, πιθανότατα στον κινητήρα, με το Τσέσνα να καταλήγει στη θάλασσα, σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το samosvoice.gr.

Σύμφωνα με το flightradar.com το Τσέσνα σταμάτησε να εκπέμπει το σήμα του στις 19:57 το βράδυ της Δευτέρας ενώ πετούσε κοντά στο Αγαθονήσι.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top