ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Για την Εκπαίδευση η “πρώτη” ανοικτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας στο Θεατράκι της Πάτρας

Facebook
Twitter
Τηρουμένων των απαιτούμενων μέτρων (αποστάσεις κ.λπ.) πραγματοποιήθηκε η “πρώτη” ανοιχτή πολιτική εκδήλωση – συζήτηση στο θεατράκι της Πάτρας από την Οργάνωση Μελών Εκπαιδευτικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας.

Ως θέμα συζήτησης ήταν η «Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής – Ο αποκλεισμός χιλιάδων εισακτέων από τα δημόσια πανεπιστήμια και η ραγδαία αύξηση των μορφωτικών ανισοτήτων».

Theatraki EBE No9 12062021

Theatraki EBE No17 12062021

Από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Ιουνίου, στο Θεατράκι της Μαρίνας, η ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση της Οργάνωσης Μελών Εκπαιδευτικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας με θέμα «Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής – Ο αποκλεισμός χιλιάδων εισακτέων από τα δημόσια πανεπιστήμια και η ραγδαία αύξηση των μορφωτικών ανισοτήτων».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό από τον Φώτη Βασιλακόπουλο, Γραμματέα του ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας και Συντονιστή της ΟΜ Εκπαιδευτικών, ο οποίος συντόνισε και την εκδήλωση – συζήτηση. Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν οι ομιλητές και συγκεκριμένα ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης, πρώην Υφυπουργός Παιδείας, ο Δημοσθένης Παπασταμόπουλος, συντονιστής του Τμήματος Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Παντελής Κυπριανός, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης τόνισε ότι η απόφαση για τη μείωση του αριθμού εισακτέων εντάσσεται στην πολιτική ιδεοληψία της ΝΔ ενάντια σε κάθε δημόσια δομή και στο κοινωνικό κράτος. Στόχος της είναι η αύξηση των πελατών στα ιδιωτικά κολέγια και η υποβάθμιση των δημοσίων Πανεπιστήμιων.

Ο Δημοσθένης Παπασταμόπουλος ανέφερε ότι με το νέο σύστημα θα μείνουν εκτός πανεπιστημιακών σχολών περίπου 30.000 υποψήφιοι ανεξάρτητα των επιδόσεων τους και τις χιλιάδες θέσεις κενές. Σημείωσε ότι για εμάς το δικαίωμα στη μόρφωση για το κάθε παιδί είναι αδιαπραγμάτευτο. Ανέφερε επίσης ότι δεν πρέπει να μείνει καμία θέση κενή, ειδικά φέτος που οι υποψήφιοι έχουν περάσει από της συμπληγάδες της πανδημίας, και ότι ο νόμος δεν πρέπει να εφαρμοστεί.

Ο Παντελής Κυπριανός αναφέρθηκε στις μελέτες που έχουν γίνει και καταρρίπτουν τα ψεύδη της κυβέρνησής. Για παράδειγμα ο μέσος όρος όσων δεν αποφοιτούν από τα πανεπιστήμια στη χώρα μας είναι όσο και ο μέσος όρος της ΕΕ και η εγκατάλειψη των σπουδών δεν σχετίζεται με τη χαμηλή βαθμολογία στις εισαγωγικές εξετάσεις. Ανέφερε επίσης ότι με το νέο σύστημα θα πληγούν ιδιαίτερα τα περιφερειακά πανεπιστήμια και ανάμεσά τους και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στη συζήτηση παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν οι Βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία. Ο Κώστας Μάρκου αναφέρθηκε στο μύθο της δεξιάς για το δήθεν υποβαθμισμένο επίπεδο σπουδών των ελληνικών πανεπιστήμιων ενώ η Σία Αναγνωστοπούλου επεσήμανε ότι το μέτρο είναι ταξικό και εντάσσεται στη γενικότερη κατεύθυνση του νεοφιλελεύθερου δόγματός για ιδιωτικοποιήσεις και περιθωριοποίηση των οικονομικά αδύναμων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και φοιτητών που εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τις αντιδραστικές πολιτικές της κυβέρνησης που πλήττουν την παιδεία, αλλά και με ανάσες αισιοδοξίας για τη ζωή και τους αγώνες που συνεχίζονται καθώς ήταν η πρώτη με φυσική παρουσία, μετά από τόσο καιρό”.

Theatraki EBE No21 12062021

 

 

 

 

 

Theatraki EBE No334 12062021

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top