ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας: «Φουλ» οι μηχανές και «πόρτα – πόρτα»… | Στόχος το 33% και 3 έδρες!

συριζα 1

Ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος αναλύει στην “Πολιτεία” το πλάνο της τοπικής οργάνωσης σε αυτήν την προεκλογική περίοδο, δηλώνοντας ότι… δεν είναι ανέφικτος ο στόχος της αύξησης ποσοστού στον νομό για τον ΣΥΡΙΖΑ» και η διατήρηση των τριών βουλευτών

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

«Φουλ» οι μηχανές από σήμερα για την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ που όσο κι αν τα ποσοστά ήταν δυσμενή, ιδιαίτερα μάλιστα στην Αχαΐα η οποία μετά από 4,5 δεκαετίες άλλαξε μέχρι και το εκλογικό χρώμα της, «αυτό δε σημαίνει ότι είναι ανέφιχτοι οι στόχοι που έχουμε θέσει», δήλωσε στην «Πολιτεία» ο Συντονιστής της Ν.Ε. Μιχάλης Σιδηρόπουλος.

Μετά το πλαίσιο της προεκλογικής παρουσίας, που έβαλε την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας, την Παρασκευή στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε η διευρυμένη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής με συμμετοχή μελών στην Κεντρική Επιτροπή αλλά και όσων μετείχαν στο ψηφοδέλτιο του νομού, ενώ χθες, στο ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, έγινε η συνεδρίαση όλων των Τοπικών Συντονιστικών Οργανώσεων, με σκοπό την εξειδίκευση της εκλογικής τακτικής που θα ακολουθεί στην Αχαΐα.

 

«ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ… ΧΡΩΜΑ Η ΑΧΑΪΑ»

για ΜΟΤΟ. 1

 

«Από σήμερα μπαίνουμε δυναμικά στη μάχη με στόχο την μείωση της διαρροής ψηφοφόρων προς τα μικρότερα κόμματα, προς το ΠΑΣΟΚ, αλλά και προς την Νέα Δημοκρατία», είπε ο κ. Σιδηρόπουλος ο οποίος μέσω της «Πολιτείας» διατυπώνει τον κύριο στόχο της τοπικής οργάνωσης, που είναι «η αλλαγή χρώματος στον νομό».

Όπως ανέφερε, «είναι ένας στόχος που θέλει δουλειά αλλά δεν είναι ανέφικτος». Και δίνοντας το περίγραμμα της προεκλογικής εκστρατείας που ξεκινά από σήμερα τόνισε:

«Έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά, πόρτα – πόρτα. Την παρουσίαση στους πολίτες του προγράμματος μας, της πρότασης μας απέναντι στην Δεξιά και τις πολιτικές της. Αντίπαλό μας είναι η Δεξιά, αλλά παράλληλα θα μαζέψουμε τις διαρροές προς το ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι, και θέλουμε να είναι, ο ενισχυμένος ηγέτης της Κεντροαριστεράς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει σημάνει συναγερμός σε άπαντα τα στελέχη στα οποία ανατίθενται ρόλοι διαρκούς παρουσίας και εξορμήσεων, σ’ ένα «σφιχτό» και κοπιαστικό «πακέτο» αρμοδιοτήτων που στόχο έχει την επαφή με τον κόσμο και την προσπάθεια να μεταπειστούν ψηφοφόροι που γύρισαν την πλάτη στο κόμμα στις πρόσφατες εθνικές κάλπες.

 

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ 33%

Βάζοντας τον πρακτικό στόχο στο «τραπέζι», ο κ. Σιδηρόπουλος σημειώνει πως όσο κι αν είναι δυσμενές το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου, πανελλαδικά αλλά και στην Αχαΐα, σημασία έχει ότι την Κυριακή της 25ης Ιουνίου «η κάλπη θα είναι άδεια». Διευκρινίζοντας ότι κανείς δεν… πετά στα σύννεφα, ωστόσο, κατά τον ίδιο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πετύχει την αύξηση ποσοστού του στον νομό, από το 28% στο 33%, άρα και την διατήρηση, πάση θυσία, των τριών εδρών του κόμματος.

 

«ΟΧΙ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΟΧΙ… ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ»

Φρόντισε επίσης να υπογραμμίσει και μιαν ακόμα σημαντική παράμετρο των επερχόμενων εθνικών εκλογών. Το γεγονός ότι σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει η διαδικασία σταυροδοσίας αλλά οι ψηφοφόροι επιλέγουν μόνο το κόμμα και ρίχνουν το ψηφοδέλτιο του στην κάλπη. «Ως εκ τούτου, μπαίνουν στην άκρη οι διαπροσωπικές σχέσεις που μπορεί να υπάρχουν με υποψηφίους», επισημαίνει ο Συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ:

4 5 e1685340043604

You may also like

Comments are closed.