ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ | Κάλπες σε 17 εκλογικά τμήματα στην Αχαΐα

Facebook
Twitter

του Αχιλλέα Ροδίτη

Συνεχίζονται πυρετωδώς οι προετοιμασίες και στην Αχαΐα, για τις εκλογές ανάδειξης προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, στις 15 Μαΐου.

Την προηγούμενη Πέμπτη έγινε μία ακόμα τηλεδιάσκεψη όλων των Συντονιστών των περιφερειακών κομματικών οργανώσεων με σκοπό να συμφωνηθεί η κοινή συνισταμένη των διαδικασιών που θα ακολουθηθούν έως ότου στηθούν κι ανοίξουν οι κάλπες.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο Συντονιστής του οργάνου στην Αχαΐα, Μιχάλης Σιδηρόπουλος, ο στόχος είναι να στηθούν κάλπες σε 16 με 17 εκλογικά τμήματα τα οποία θα λειτουργήσουν σε ολόκληρο τον νομό.

Τα περισσότερα εκλογικά τμήματα, βέβαια, θα βρίσκονται σε σχολικά συγκροτήματα της Πάτρας και μεταξύ αυτών τα δύο μεγαλύτερα εκλογικά τμήματα θα είναι στο κέντρο της πόλης. Επίσης, από δύο εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν σε κάθε Καλλικρατικό δήμο του νομού.

1ο θέμα Μιχάλης Σιδηρόπουλος

 

«Στόχος μας είναι η διαδικασία να εξελιχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μακριά από καθυστερήσεις και ταλαιπωρία και οι εκλογές να πετύχουν τη μέγιστη δυνατή προσέλευση», σημειώνει ο κ. Σιδηρόπουλος.

Η διαδικασία είναι από τις πιο δύσκολες, αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι πλην των χιλιάδων παλαιών μελών αλλά και των περισσοτέρων από 2.000 νέων μελών από την Αχαΐα, που γράφτηκαν στον i-syriza μόνο τις τελευταίες εβδομάδες, θα είναι επίσης χιλιάδες όσοι σπεύσουν την τελευταία στιγμή!

 

ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ

Σε κάθε εκλογικό τμήμα θα στηθούν δύο ή ακόμα και τρεις κάλπες. Μία για την Κεντρική Επιτροπή και μία για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δεν αποκλείεται όμως το ενδεχόμενο να στηθεί και μία ακόμα, μία τρίτη κάλπη, που θα εξυπηρετεί την πρόθεση εκλεγμένων Συνέδρων να εκφραστούν και επί της διαδικασίας.

Δικαίωμα προσέλευσης και ψήφου έχουν όλοι όσοι επιθυμούν να είναι μέλη του κόμματος. Είτε που είναι ήδη, είτε που θέλουν να γίνουν την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας. Με άλλα λόγια, δικαίωμα ψήφου θα έχουν τόσο τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όσο όμως και όσοι θα εγγραφούν αυθημερόν, προσκομίζοντας μόνο την ταυτότητα τους.

1ο θ΄εμα ΣΥΡΙΖΑ

 

Η διαφορά μεταξύ των δύο κατηγοριών πολιτών – κομματικών μελών, θα είναι ότι τα μέλη που θα είναι ήδη εγγεγραμμένα θα μπορούν να ψηφίζουν για Πρόεδρο αλλά και για Κεντρική Επιτροπή, ενώ όσοι εγγράφονται την ίδια ημέρα ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα μπορούν να ψηφίζουν μόνο για τον Πρόεδρο του κόμματος. Να σημειωθεί ότι μέχρι και προ ημερών δεν είχε καθοριστεί και ανακοινωθεί ποιο θα είναι το αντίτιμο της εγγραφής που ταυτοχρόνως θα παρέχει το δικαίωμα συμμετοχής στην διαδικασία ψηφοφορίας.

Σημαντικό επίσης είναι να αναφερθεί ότι τα μέλη του κόμματος που είναι ήδη εγγεγραμμένα δεν θα μπορούν να ψηφίζουν για Κεντρική Επιτροπή εάν βρίσκονται εκτός ορίων της περιφέρειας τους. Δηλαδή, όσοι είναι Αχαιοί, θα μπορούν να ψηφίζουν για Πρόεδρο οπουδήποτε στην Ελλάδα, αλλά για να ψηφίσουν και για την Κεντρική Επιτροπή θα πρέπει να παρουσιαστούν σε εκλογικό τμήμα εντός ορίων Δυτικής Ελλάδας.

 

56 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ Κ.Ε.

Δυναμική είναι η παρουσία συνολικά 56 υποψηφίων για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την Δυτική Ελλάδα, εκ των οποίων οι 30 από την Αχαΐα!

Με αλφαβητική σειρά οι υποψήφιοι είναι:

Φωτεινή Αλεξοπούλου, Πηνελόπη Αλιβιζάτου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μαρία Αντύπα-Μελισσαροπούλου, Ελένη Αντωνοπούλου, Κωνσταντίνος Βουκελάτος, Τάκης Γεωργακόπουλος, Ιωάννης Γράψας, Βασιλική Δεσποτοπούλου, Ηρώ Ζαβογιάννη, Μίλτος Ζαμπάρας, Φιλαρέτη Ζαφειροπούλου – Καρατζόγλου, Γρηγόρης Ηλίας, Μάκης Θεοφιλάτος, Νίκος Κανελλάκης, Μαργαρίτα Καραγιώργου, Διονύσης Κάτζος, Πολύβιος Κατσάνης, Παναγιώτης Κατσούλης, Κωνσταντίνος Κόντης, Ευαγγελία Κραβαρίτη, Γιώργος Κυριακόπουλος, Νόρα Λάγαρη-Σιαμαντά, Ανδιάννα Λάκκα, Σπύρος Λαμπρινός, Βασιλική Λυμπέρη-Καλημέρη, Αντώνης Μακρής, Τέση Μακρυγιάννη, Αγγελής Μαντάς. Χρήστος Μαριφόγλου, Γρηγόρης Μαρκέτος, Ιερόθεος Μουρίκης. Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Εύη Μωραΐτη, Θάνος Μωραΐτης, Γιώργος Νικολάου, Δήμος Ντάγκας, Θόδωρος Ντόας, Γιώργος Ξενάκης, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Γιώτα Παναγοπούλου, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Επαμεινώνδας Παπαδέας, Γεωργία Παπανίκα, Εύη Ρεμπούτσικα, Ανδρέας Ριζούλης, Δημήτρης Σακελλαρόπουλος, Σοφία Σίδερη, Μιχάλης Σιδηρόπουλος, Αποστόλης Σταθόπουλος, Χρήστος Σταυρόπουλος, Ελένη Συμεωνίδου, Ιωάννης Τασσόπουλος, Κωνσταντίνος Ταφλανίδης, Διονύσης Τραυλός, Θάνος Χαϊκάλης.

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top