ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Στενό μαρκάρισμα στην κυβέρνηση, εντός και εκτός Ελλάδος, για τις παρακολουθήσεις

Facebook
Twitter
Κάθε μέρα και μια «έκπληξη« θέλει να κρύβει ο ΣΥΡΙΖΑ για το Μαξίμου. Οι πρωτοβουλίες που παίρνουν επιθυμούν να έχουν θεσμικό χαρακτήρα και ουσιαστικά στην Κουμουνδούρου επιμένουν σε δύο πράγματα:

• Στο άμεσο άνοιγμα της Βουλής που, όπως υποστηρίζουν, απέφυγε η κυβέρνηση. Μετά την πρόταση για προ ημερησίας συζήτηση και την απόφαση να διεξαχθεί την εβδομάδα μεταξύ 22-26 Αυγούστου, η αξιωματική αντιπολίτευση επανήλθε και με επιστολή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητεί τη σύγκλησή της αυτή την εβδομάδα.

• Να βρεθούν στη Βουλή προς ακρόαση όλοι όσοι έχουν εμπλακεί ή γνωρίζουν στοιχεία για την υπόθεση των παρακολουθήσεων: ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, ο τέως διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, ο τέως γενικός γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου κ. Δημητριάδης και η εισαγγελέας αποσπασμένη στην ΕΥΠ.

Οι υπογράφοντες και μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Δια-φάνειας, Γ. Κατρούγκαλος, Ν. Βούτσης, Θ. Ξανθόπουλος, Σπ. Λάππας και Π. Πολάκης, αναφέρουν στην επιστολή τους πως «υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι κατεπείγοντος για την άμεση σύγκληση της Επιτροπής, τόσο λόγω αυτού καθαυτού του σκανδάλου παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ και μέσω του λογισμικού Predator, όσο και λόγω των προσπαθειών συγκάλυψής του από την κυβέρνηση».

Πάντως από τον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν δυσαρέσκεια γιατί η κυβέρνηση αρνείται την άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Οπως αναφέρουν, «είναι εμφανές ότι παίζουν καθυστερήσεις. Αλλά στην προσπάθειά τους αυτή κάνουν την ενοχή τους να φωνάζει ακόμη πιο δυνατά. Ο,τι κι αν σκαρφιστούν, όσο σιωπητήριο και να προσπαθήσουν να επιβάλουν, ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει. Τίποτα δεν γλιτώνει τον κ. Μητσοτάκη από τις ευθύνες του για την εκτροπή που επιχείρησε».

Οι πρωτουβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περιοριστούν στην ελληνική Βουλή. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης έχει καταθέσει πρόταση για να συζητηθεί το θέμα στην πρώτη Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η σκέψη αυτή έχει υποστηριχθεί, πέρα από την ομάδα της Αριστεράς, από τους Σοσιαλδημοκράτες, τους Πρασίνους και το Renew Europe.

Εισηγήτρια στην αρμόδια υποεπιτροπή για τα λογισμικά κατασκοπείας είναι η Σόφι Ιντ’ Βελτ, η οποία ήδη έχει τοποθετηθεί επικριτικά για τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης. Μετά και την παρέμβαση της Κομισιόν, στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πολύ πιθανό το Ευρωκοινοβούλιο να οργανώσει αποστολή στην Ελλάδα μιας διακομματικής αντιπροσωπείας προκειμένου να υπάρχει πλήρης εικόνα της κατάστασης.

Πηγή εφ “Καθημερινή”

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top