ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύσκεψη στο γραφείο Μπονάνου: Οι έλεγχοι στην αγορά κρέατος εν όψει Πάσχα

XMPONANOS scaled e1618402572648
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19/4 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου με θέμα συζήτησης την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά. Ο ερχομός του εορτασμού του Πάσχα σε συνδυασμό με την αύξηση των αγορών που πραγματοποιείται αυτήν την περίοδο, κινητοποιήσαν τις αρμόδιες αρχές στο να αποφασίσουν τις κινήσεις τους, με κύριο στόχο την προστασία της υγείας των καταναλωτών.

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται με εντατικούς ρυθμούς κυρίως σε καταστήματα ειδών διατροφής, σούπερ μάρκετ, καταστήματα κατεψυγμένων τροφίμων, κρεοπωλεία, λαϊκές αγορές και καταστήματα τυροκομικών. Στόχος είναι αφενός η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αφετέρου η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, εμπεδώνοντας παράλληλα πνεύμα καλής συνεργασίας με τους επαγγελματίες.

«Βασική μέριμνά μας είναι η προστασία του καταναλωτή και η διαφύλαξη της ομαλής λειτουργίας της αγοράς. Είμαστε βέβαιοι ότι τα προϊόντα που διακινούνται στην αγορά της Αχαΐας είναι σε γενικές γραμμές ασφαλή και ποιοτικά. Σκοπός μας είναι να περιστείλουμε μεμονωμένα φαινόμενα διοχέτευσης αλλοιωμένων προϊόντων και αισχροκέρδειας. Έχουμε εμπιστοσύνη στους μηχανισμούς ελέγχου αλλά και στους επαγγελματίες ότι θα λειτουργήσουν υπεύθυνα σε μία δύσκολη υγειονομικά εποχή», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπονάνος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν:

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Ανδρέας Φίλιας, η Ι. Παναγοπούλου (Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας), ο Ν. Νιφόρας (ΕΦΕΤ), η Β. Σεϊντή (Επιθεώρηση Εργασίας Πάτρας), οι Γενικοί Διευθυντές ΠΔΕ και οι Προϊστάμενοι Διευθύνσεων Π.Ε. Αχαΐας των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών. Πιο συγκεκριμένα, ο Χ. Παπασημακόπουλος (Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης), ο Στ. Βέρρας, (Γενικός Διευθυντής Αγροτικής  Οικονομίας και Κτηνιατρικής), η Γ. Πλώτα (Γενική Δ/ντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας), η Σ. Συμεωνίδου, (Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας), ο Α. Αλεξόπουλος, (Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε Αχαΐας) και ο Ν. Κοσμάς (Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαΐας).

You may also like

Comments are closed.