ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Συζητήσεις για το άνοιγμα του τουρισμού ανάμεσα σε Ελλάδα-Βρετανία

Facebook
Twitter
Μία σειρά θεμάτων που αφορούν στο άνοιγμα του τουρισμού συζητήθηκε ανάμεσα στον Χάρη Θεοχάρη και την υφυπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, αρμόδια για Ευρωπαϊκή Γειτονία και Αμερική Wendy Morton.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους στην Αθήνα την Τρίτη ο κ. Θεοχάρης είπε ότι, σύμφωνα με τα τωρινά σχέδια, ο τουρισμός θα ανοίξει στις 14 Μαΐου, ενώ έχουν τεθεί 5 γραμμές προστασίας. Αυτές εστιάζουν στην ασφάλεια των επισκεπτών, των εργαζομένων του τουρισμού και γενικότερα των κατοίκων της χώρας.

Παράλληλα, ο υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στα ανανεωμένα πρωτόκολλα υγείας, που θα τηρηθούν κατά γράμμα, ενώ επεσήμανε ότι οι τουρίστες από τη Βρετανία παίζουν καθοριστικό ρόλο στην οικονομία της Ελλάδας. Μάλιστα, το 2019 είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα περίπου 3,5 εκατομμύρια Βρετανοί.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή και επικοινωνία στο προσεχές διάστημα με στόχο τον καλύτερο συντονισμό για την ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας

Ο κ. Θεοχάρης έθεσε και το ζήτημα της σύναψης τουριστικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit. Από την πλευρά της, η κυρία Morton αναφέρθηκε στο ζήτημα του «πράσινου» πιστοποιητικού και στη σημασία του για την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Οι συζητήσεις των δύο χωρών σε τεχνικό επίπεδο έχουν προχωρήσει και σκιαγράφησε τα επόμενα βήματα της βρετανικής κυβέρνησης μετά την άρση του lockdown.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή και επικοινωνία στο προσεχές διάστημα με στόχο τον καλύτερο συντονισμό για την ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top