ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

«Τα ανθρωποειδή ρομπότ θα μπορούσαν να αποτελέσουν μεγάλο όφελος για τις μικρές επιχειρήσεις»

Facebook
Twitter
NEO-Humanoid-Robot-1068x800-1

Τα ανθρωποειδή ρομπότ θα μπορούσαν να αποτελέσουν μεγάλο όφελος για τις μικρές επιχειρήσεις, σύμφωνα με έναν εμπειρογνώμονα. Ο καθηγητής Luis Sentis πιστεύει ότι η ανάπτυξη των ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης θα έχει πολλά οφέλη.

«Προτιμώ να βλέπω την άποψη της επαύξησης των ανθρώπων», εξήγησε μιλώντας στην «U.S. Sun» ο Sentis, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις ανησυχίες για τα ανθρωποειδή. Αυτό σημαίνει ότι θα ήθελε να δει τα ρομπότ να βελτιώνουν αυτό που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι και να τους βοηθούν παρά να προκαλούν προβλήματα.

Αν και παραδέχεται ότι υπάρχουν βάσιμες ανησυχίες όταν πρόκειται για ανθρώπους που φοβούνται τα ανθρωποειδή, ο Sentis προτιμά να βλέπει όλα τα θετικά πράγματα που θα μπορούσαν να κάνουν τα ρομπότ και τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. «Ειδικά τους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια για να ξεκινήσουν. Τους νέους ανθρώπους, για παράδειγμα, με μικρές επιχειρήσεις», συνέχισε.
Ο Sentis έδωσε το παράδειγμα της προσπάθειας να ανοίξει κανείς ένα οινοποιείο ή ένα ανθοπωλείο με περιορισμένα κεφάλαια. «Δεν έχετε αρκετά χρήματα για να προσλάβετε αρκετούς ανθρώπους, οπότε μπορείτε να έχετε ένα ρομπότ που να μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα. Είναι εύκολο να εκπαιδευτεί, μπορεί να βάζει τα πράγματα σε κουτιά πιο γρήγορα και μπορεί να μετακινεί πράγματα. Είναι ελκυστικό να μπορείς να δεις ότι το πώς τα ρομπότ βοηθούν τις μικρές επιχειρήσεις».

Τα ανθρωποειδή επίσης δεν απαιτούν μισθό, ύπνο ή επαγγελματική εξέλιξη.

robot2 1

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top