Τα άρματα του Πατρινού Καρναβαλιού στην πλατεία Γεωργίου (φωτό)

Facebook
Twitter
Τα άρματα του Πατρινού Καρναβαλιού που κατασκευάζει το Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων με την ιδιαίτερη καλλιτεχνική ματιά και την ξεχωριστή τεχνογνωσία των καλλιτεχνών-κατασκευαστών του, έχουν το δικό τους σημαντικό μερίδιο στην πανελλήνια εμβέλεια του θεσμού και την καθολική αποδοχή του και καταξίωσή του στην συνείδηση όλης της χώρας.

Φέτος λόγω των υγειονομικών μέτρων, δεν θα παρελάσουν, αλλά ο Δήμος Πατρέων και η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας δεν τα στέρησαν από τον κόσμο. Από χτες και έως την και την Κυριακή 6 Μαρτίου, ημέρα κορύφωσης της καρναβαλικής περιόδου τα άρματα καταλαμβάνουν με τον πιο ειρηνικό και ακαταμάχητο τρόπο την πλατεία Γεωργίου Α΄, την κατεξοχήν πλατεία του Καρναβαλιού και προκαλούν την προσοχή και των θαυμασμό Πατρινών και επισκεπτών μεταφέροντας μήνυμα αισιοδοξίας σε όλη την Ελλάδα. Άρματα της χαράς, της ελπίδας, των χρωμάτων, της δημιουργίας κόντρας στα άρματα του πολέμου. Άρματα που φέρνουν την άνοιξη και την αναγέννηση που όλοι έχουμε ανάγκη.

Συνδυάζουν μεγαλοπρέπεια, καλλιτεχνική ποιότητα, σατιρική και χιουμοριστική διάσταση, ανταποκρινόμενα άμεσα τόσο στη διαχρονικότητα των μορφών του Πατρινού Καρναβαλιού, που έχουν συνδεθεί με την μακρόχρονη ιστορία του όσο και με την επικαιρότητα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top