ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Τα «Μπέε…» στην Πάτρα και τα «ξέρεις κάποιον που πέθανε από κορωνοϊό;»

ΠΑΤΡΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Προσλαμβάνει χαρακτηριστικά παράκρουσης η άρνηση στον εμβολιασμό. Και δημιουργεί εντάσεις. Σε καταστήματα αλλά και σε οικογένειες. Παρά τις διαρκείς παροτρύνσεις των επιστημόνων αλλά και των επικεφαλής των τοπικών φορέων. Οι οποίοι, με κάθε τρόπο, προσπαθούν να κάμψουν τις αντιρρήσεις, γνωρίζοντας, πλέον, ότι όσοι δεν εμβολιάζονται είναι καθαρά αρνητές και ελάχιστοι ανάμεσα τους, οι «διστακτικοί».

Οι αρνητές του εμβολίου, λοιπόν, επιμένουν στην ατεκμηρίωτη άποψη τους. Πρώτη περίπτωση: Σε οικογένεια, απ’ την περιοχή του Απόστολου Παύλου, κοντά στο Σκαγιοπούλειο, όπου η μητέρα έχει «εκτεθεί» στην κοινωνική δικτύωση με σχόλια του τύπου «Μπέεε…» για όσους κάνουν το εμβόλιο, ήρθε σε αντιπαράθεση με τον γαμπρό της, άνδρα της κόρης της, ο οποίος έκανε το εμβόλιο την προπερασμένη Τετάρτη. Και ο καβγάς τελείωσε με σχόλια περί «προσκυνημένων» και «προβάτων που κουβαλούν νερό στο μύλο των πολυεθνικών»…

Δεύτερη περίπτωση. Σε κατάστημα της οδού Γούναρη. Την προηγούμενη Τετάρτη το πρωί. Αντιεμβολιαστής θέλησε να μπει στο χώρο. Η υπάλληλος του ζήτησε ευγενικά πιστοποιητικό ή αποτέλεσμα από ράπιντ τεστ. Εκείνος αρνήθηκε. Κι άρχισε να φωνάζει στο πεζοδρόμιο, δυνατά, «πες μου έναν που ξέρεις ότι πέθανε από κορωνοϊό… Έναν! Δεν υπάρχει, κανείς. Σας κοροϊδεύουν!». Το περιστατικό μάς μετέφερε πατρινός δικηγόρος.

Επιμένει η «Πολιτεία». Το λέει ξανά και ξανά. Μόνη οδός είναι η πειθώ των δύσπιστων. Το λέει σχεδόν καθημερινά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αλλά πολιτικές στην πράξη δεν βλέπουμε. Στην Πάτρα κοντά ένας στους πέντε εξακολουθεί να είναι απέναντι στο εμβόλιο και επιθετικά να «οικτίρει» όσους το έχουν κάνει. Έτσι, δεν θα βγούμε ποτέ απ’ το τούνελ της πανδημίας. Άλλος δρόμος χρειάζεται.

You may also like

Comments are closed.