ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Τα ετοιμόρροπα και η εκτίμηση του συνταξιούχου του Τ.Α.Σ. Πατρών

Facebook
Twitter
Μπορεί να μπαίνουμε στον Αύγουστο και οι «ρυθμοί» να υποχωρούν αλλά ο Δήμος της Πάτρας μάς εκπλήσσει ευχάριστα! Και αυτό γιατί το ρεπορτάζ της «Πολιτείας» την περασμένη Δευτέρα για τα ετοιμόρροπα οικήματα της πόλης είχε αντίδραση απ’ τις δημοτικές υπηρεσίες.

Κατά πρώτον, οι περίοικοι που ηλεκτρονικά αναφέρθηκαν στο οίκημα της οδού Κορίνθου και Νόρμαν (φωτογραφία) και στον κίνδυνο κατάρρευσης του, είχαν μια πρώτη απάντηση, έστω καταχώρησης και πρωτοκόλλησης του προβλήματος τους απ’ τον Δήμο.

Κατά δεύτερον, το δημοσίευμα της «Πολιτείας» συζητήθηκε στους κύκλους μηχανικών της πόλης. Και εξ όσων μαθαίνουμε αποτέλεσε αφορμή ώστε να αναθερμανθεί το αίτημα δρομολόγησης ενεργειών που θα ισορροπούν και θα συνδέουν την αρχιτεκτονική κληρονομιά της πόλης μας με την προστασία των συμπολιτών μας.

Κατά τα λοιπά, επαναλαμβάνουμε ότι στον αστικό ιστό της Πάτρας υπάρχουν 400 έως 500 ακίνητα που είναι επικίνδυνα. Αλλά δεν κατεδαφίζονται. Και, μάλιστα, μηχανικός που έχει ήδη συνταξιοδοτηθεί απ’ το ΤΑΣ, μάς έλεγε την περασμένη Πέμπτη ότι ο αριθμός που επικαλεστήκαμε στο δημοσίευμα μας ήταν, μάλλον, μετριοπαθής. Εκτιμώντας ότι σ’ όλη την επικράτεια του Δήμου Πατρέων τα υπό κατάρρευση ακίνητα είναι κοντά 800.

Το θέμα, ωστόσο, μένει. Τι κάνουμε ώστε να μη θρηνήσουμε θύματα αλλά και να μη χάσουμε τη «κληρονομιά» μας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top