ΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα κρασιά των Επτανήσων παρουσιάστηκαν ηλεκτρονικά σε τρίτες χώρες

WEBINAR ΟΙΝΟΙ 1068x764 1
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η ηλεκτρονική παρουσίαση του προγράμματος “Προώθηση Οίνων ΠΟΠ/ΠΓΕ της ΠΙΝ, σε τρίτες χώρες για τα έτη 2021 – 2023”, την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο Γρηγόρης Μιχαήλος, Σύμβουλος Οίνου, ενώ την παρουσίαση παρακολούθησαν τα οινοποιεία της Κέρκυρας, της Λευκάδας, της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης και της Ζακύνθου τα οποία θα συμμετέχουν στο προαναφερθέν πρόγραμμα.

Οι ομιλητές παρουσίασαν εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία για την αγορά οίνου και το καταναλωτικό προφίλ στις αγορές, υπογραμμίζοντας πως και στις τρίτες χώρες το ελληνικό κρασί χαίρει εκτίμησης ως προϊόν υψηλής ποιότητας.

Τα κρασιά των Ιονίων Νήσων είναι προϊόντα υψηλής ποιότητας που χαρακτηρίζονται από αυθεντικότητα, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και έχουν έντονη την αίσθηση της προέλευσης.

Αυτή είναι η καινοτομία που αναζητούν προηγμένες αγορές κρασιού όπως αυτή της Ιαπωνίας ή της Κορέας, της Αγγλίας (εμφανίζεται για πρώτη φορά λόγω του Brexit στα προγράμματα των τρίτων χωρών), των ΗΠΑ και του Καναδά.

Μέσω του προγράμματος αυτού θα προβληθούν οι Οίνοι ΠΟΠ/ΠΓΕ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων:
Οίνοι ΠΟΠ: Μαυροδάφνη – Ρομπόλα και Μοσχάτο Κεφαλονιας
Οίνοι ΠΓΕ: Κέρκυρας -Λευκάδας – Ζακύνθου – Χαλικούνα – Μαντζαβινάτα – Μεταξάτα – Πλαγιές Αίνου – Βερντέα

Το νέο αυτό πρόγραμμα προώθησης αποτελεί αποτέλεσμα πολύμηνης συλλογικής προσπάθειας με στόχο την υποστήριξη των τοπικών οινοποιητικών επιχειρήσεων στην εξαγωγική τους προσπάθεια σε πολύ σημαντικές αγορές. Η εξωστρέφεια αποτελεί μονόδρομο για όλες τις επιχειρήσεις και για τα οινοποιεία τη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε εν μέσω COVID-19, η οποία έχει φέρει ισχυρά πλήγματα σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

 

You may also like

Comments are closed.