ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα νέα δεδομένα και τα «στοιχήματα» των κομμάτων στην Αχαΐα – Πως διαμορφώνεται το σκηνικό ενόψει των εκλογών του Ιουνίου

Ύστερα από τις πρώτες αναγνώσεις το νέο πολιτικό σκηνικό στην Αχαΐα διαμορφώνει νέα δεδομένα τα οποία τα στελέχη των κομματικών επιτελείων αναλύουν εν κινήσει μιας και έπεται η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

1684685710736

Του Νίκου Σύφαντου

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου προκάλεσαν σημαντικές πολιτικές αλλαγές σε πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Αχαΐα. Το γεγονός ότι ο Νομός άλλαξε χρώμα για πρώτη φορά μετά το 1977 προκάλεσε ενθουσιασμό στη Νέα Δημοκρατία και σοκ στον ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα, ενώ και τα υπόλοιπα κόμματα επιχειρούν να διαβάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Όπως και να έχει και ύστερα από τις πρώτες αναγνώσεις το νέο πολιτικό σκηνικό στην Αχαΐα διαμορφώνει νέα δεδομένα τα οποία τα στελέχη των κομματικών επιτελείων αναλύουν εν κινήσει μιας και έπεται η δεύτερη κάλπη του Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα στην τοπική Νέα Δημοκρατία ο μηχανισμός στοχεύει όχι μόνο στη διατήρηση του ποσοστού του 34% αλλά και στην αύξησή του. Αυτό προϋποθέτει αφενός σχέδιο κινητοποίησης έτσι ώστε οι ψηφοφόροι που την επέλεξαν να επιστρέψουν στις κάλπες της 25ης Ιουνίου αλλά και να υπάρξει προσέγγιση νέων ψηφοφόρων.

Σε αυτά τα πλαίσια και σε συνεργασία με την κεντρική διοίκηση του κόμματος εκτός από την προεκλογική επίσκεψη Μητσοτάκη θα έλθουν στην Πάτρα το επόμενο διάστημα και στελέχη του κόμματος που θα υλοποιήσουν σε συνεργασία με τα μέλη της τοπικής ΝΔ τον σχεδιασμό.

Στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης, είναι σε εξέλιξη επιχείρηση ανασύνταξης, «με στόχο τη νίκη» όπως αναφέρουν τα στελέχη του, αλλά στην ουσία με σκοπό την αύξηση του ποσοστού του 27% όσο το δυνατό περισσότερο.

Το ίδιο συμβαίνει και στο ΠΑΣΟΚ όπου τοπικά στελέχη και υποψήφιοι σε ένα Νομό με ιστορικές επιδόσεις για το Κίνημα, έχουν έναν στόχο: την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Έτσι τουλάχιστον αναφέρουν αφού η ποσοστιαία διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 15 μονάδες.

Για το ΚΚΕ οι στόχοι ακολουθούν εκείνους της 21ης Μαΐου που θέλουν το κόμμα ακόμη πιο ισχυρό στις νέες κάλπες.

Ιδιαίτερα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει προσήλωση και σε δύο διαφορετικούς για το κάθε κόμμα στόχους. Για την μεν πρώτη η συμπίεση των ποσοστών της Νίκης και της Ελληνικής Λύσης, για τον ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα το ίδιο για ΜΕΡΑ 25 και «Πλεύση Ελευθερίας».

Η Ελληνική Λύση στοχεύει στην διατήρηση της βουλευτικής έδρας στον Νομό, σε συνάρτηση φυσικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, τις έδρες μπόνους και το αν θα μπουν και άλλα κόμματα στη Βουλή.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

You may also like

Comments are closed.