Τα τέλη με το μήνα δείχνουν το χρόνο των εκλογών!

Facebook
Twitter

Από τον Απρίλιο ενδέχεται να έχουν τη δυνατότητα να αρχίσουν να παίρνουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας τους δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων που προχώρησαν σε ψηφιακή κατάθεση των πινακίδων.

Ασφαλείς πληροφορίες της «Πολιτείας» αναφέρουν πως οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να υλοποιηθούν πολύ νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο και μάλιστα το αρμόδιο υπουργείο προσανατολίζεται στο να ενεργοποιηθεί το μέτρο από τον ερχόμενο Απρίλιο.

Το μέτρο, προσαρμόζεται σε σχέση με τις ημερομηνίες και θα αφορά δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων που προχώρησαν (ή θα προχωρήσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2023, τελευταία ημέρα για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας) σε ψηφιακή κατάθεση πινακίδων, ενώ έχει σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της «Πολιτείας» και προεκλογικό «άρωμα». 

Όπως εξηγούν οι ίδιες «πηγές» όχι επειδή αναζητούνται ψήφοι, αλλά επειδή η σχετική απόφαση έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί πιο γρήγορα το μέτρο, «δείχνει» επί της ουσίας και το χρόνο των εκλογών.

Πιο συγκεκριμένα με την άρση της ακινησίας των οχημάτων, όσοι επιθυμούν να μετακινηθούν στις εκλογικές τους περιφέρειες, εφόσον οι εκλογές πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο, θα μπορούν να το κάνουν είτε πληρώνοντας τα τέλη που αναλογούν από τον Απρίλιο μέχρι το τέλος του έτους είτε πληρώνοντας τα τέλη μόνο για τον μήνα Απρίλιο.

Έτσι όσοι είναι ετεροδημότες θα μπορέσουν να μετακινηθούν χωρίς συνέπειες στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος και να επιστρέψουν έχοντας στη διάθεσή τους το δικό τους μεταφορικό μέσο και έχοντας τακτοποιήσει παράλληλα τις υποχρεώσεις τους πληρώνοντας με άλλη διαδικασία τα τέλη κυκλοφορίας τους.

Παράλληλα δε θα έχουν τη δυνατότητα χρήσης του μεταφορικού τους μέσου, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι ως κάτοχοι να πληρώνουν εφάπαξ το ετήσιο κόστος. Δηλαδή, εάν κάποιος κάνει άρση ακινησίας για έναν μήνα, θα πληρώσει το 1/12 των τελών κυκλοφορίας που του αναλογούν, για τρεις μήνες τα 3/12, κ.ο.κ..

Όπως προβλέπεται, όταν κάποιος επανακυκλοφορεί το όχημά του για κάποιους μήνες τον χρόνο, πληρώνει αναλογία των τελών κυκλοφορίας, που του αντιστοιχούν, στους μήνες που θα κινήσει το όχημα.

Όπως εκτιμάται, με τη συγκεκριμένη διαδικασία και σε βάθος χρόνου θα υπάρξει δυνατότητα με την επανένταξη στην κυκλοφορία δεκάδων οχημάτων και θα δοθεί η δυνατότητα αύξησης κύκλου εργασιών στην αγορά η οποία θα προέρχεται κυρίως από την συντήρηση των οχημάτων αλλά και την  κατανάλωση καυσίμων.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top