ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα τρία «Α» του Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του: «Αγραμματοσύνη», Ανευθυνότητα, Α(χ)ριστεία

image0 1 868x432.jpeg

Του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου

Θέλουμε ν’ αγιάσουμε και δεν μπορούμε με αυτούς που έχουμε μπλέξει και που ο λαός θα τους δώσει σύντομα, τον Μάιο απ’ ότι μάθαμε στην «αυθόρμητη» συνέντευξη του Μητσοτάκη, την άγουσα για τα έδρανα της αντιπολίτευσης και για το σπίτι τους. Σε ένα κρεσέντο υποκρισίας και μετάθεσης ευθυνών, ο πρωθυπουργός και τα «χαλκεία» της κυβέρνησής του, που πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι «μεγαλουργούν» και από το κτίριο της Βουλής, θέλουν να μας πείσουν ότι για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και για όλα τα άλλα στραβά κι ανάποδα που έχουν δημιουργήσει φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από αυτούς. Μια τακτική που προσπαθεί ματαίως να καλύψει την «εγκληματική» πολιτική τους και συνοψίζεται στα τρία ΑΑγραμματοσύνη, Ανευθυνότητα, Α(χ)ριστεία.

«Αγραμματοσύνη» γιατί ο πρωθυπουργός παρά το Χάρβαρντ και τις «τρομερές» σπουδές του -δεν μας φταίει σε τίποτε το φημισμένο ίδρυμα, αλλά καλό θα είναι να διαβάσουμε τι έχει γράψει για τα ακαδημαϊκά έργα και τις ημέρες του εκεί ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς στο βιβλίο του «Μια Καριέρα»- χρησιμοποίησε τη λέξη «θυσία» για τον θάνατο-έγκλημα των συμπολιτών μας, κυρίως νέων παιδιών, στα Τέμπη. Για τι αν δεν είναι άγνοια της ελληνικής γλώσσας τότε είναι «Ύβρις» με την αρχαιοελληνική και βαριά σημασία του όρου, κάτι όμως που υφίσταται έτσι κι αλλιώς από την εκ των υστέρων διαχείριση του ζητήματος, και θα επέλθει η «Νέμεσις» από τον ελληνικό λαό.

Ανευθυνότητα γιατί προσπάθησαν να μας πείσουν και απέτυχαν παταγωδώς ότι ο πρωθυπουργός δεν ήξερε, αλλά ήξερε ή ήξερε με ολίγη… Μια κατάσταση που όμοιά της δεν έχει ζήσει καμιά σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα, με τον πρωθυπουργό να έχει κάνει σημαία του το «επιτελικό» κράτος και αυτός να εμφανίζεται ανήξερος και να αποποιείται των ευθυνών του. Ανευθυνότητα που φτάνει στα όρια του κυνισμού αλλά κυρίως δείχνει να θεωρεί τους πολίτες «ηλίθιους» που μπορούν αμάσητα να καταπιούν ότι ο Γκρίνμπεργκ και τα άλλα επικοινωνιακά «σαΐνια», δυστυχώς μεταξύ αυτών και πρώην έγκριτοι δημοσιογράφοι, μας προσφέρουν στο πιάτο της «πετσωμένης» ενημέρωσης.

Α(χ)ριστεία γιατί δεν τους έχει βγει τίποτε. Στο θέμα των επενδύσεων και της απασχόλησης; Η μεγάλη επένδυση της Microsoft, που ανακοινώθηκε με τυμπανοκρουσίες και μετά βαΐων και κλάδων, οδεύει σε «ναυάγιο» και σε απολύσεις. Στην κοινωνική πολιτική; Στην πανδημία, και δεν θα σταματήσω να το λέω, η Ελλάδα έχει από τις υψηλότερες θέσεις παγκοσμίως στη θνησιμότητα, ενώ το ΕΣΥ και το ασφαλιστικό σύστημα κατεδαφίστηκε. Στη διοίκηση; Ιδιωτικοποιήσεις αμφιβόλου χαρακτήρα και πελατειασμός με όργιο προσλήψεων «δικών τους παιδιών». Στην παιδεία; Ρίχνουν στον καιάδα της ανυποληψίας τα πτυχία των καλλιτεχνών και προωθούν τα ιδιωτικά κολλέγια. Στην καταπολέμηση της ακρίβειας; Στενάζουν τα νοικοκυριά. Στην εμβάθυνση της δημοκρατίας; Το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι ό,τι χειρότερο έχει συμβεί θεσμικά στη χώρα στην μεταπολιτευτική περίοδο.

Αυτά και άλλα, ων ουκ έστι αριθμός, δείχνουν ότι όχι μόνο δεν πρόσθεσαν ένα λιθαράκι στην καθημαγμένη από την κρίση και την πανδημία χώρα αλλά και ότι γκρεμίζουν ότι θετικό έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια. Αλλά θα μου πείτε τι συζητάμε; Εδώ θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν το νερό. Έτσι όπως το πάνε είναι ικανοί να πουλήσουν και τον αέρα και τον ήλιο μας, όπως έκανε ο Αλή Πασάς στο Δέλβινο για 14.000 γρόσια…

You may also like

Comments are closed.