ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταυτοποιήθηκε Έλληνας για αγορά όπλου μέσω του dark web (σκοτεινού διαδικτύου)

30χρονος από τη Λαμία πλήρωσε ηλεκτρονικά αντίτιμο, για αγορά όπλου, ενώ έγινε αντιληπτός από τις αμερικάνικες Αρχές που ενημέρωσαν την ΕΛΑΣ

oplo

Για αγορά όπλου μέσω του dark web (σκοτεινού διαδικτύου) ταυτοποιήθηκε Έλληνας, ο οποίος έγινε αιτία για να καταγραφεί το πρώτο επιβεβαιωμένο περιστατικό αγοράς όπλου μέσω του σκοτεινού διαδικτύου στη χώρα μας.

Η Αστυνομία ταυτοποίησε έναν 30χρονο από τη Λαμία, ο οποίος φέρεται να παρήγγειλε και να αγόρασε όπλο μέσα από ένα από τα παράνομα «σούπερ μάρκετ» (market place) του dark web. Το πιστόλι που παρέλαβε ήταν κρυμμένο μέσα σε πικάπ, για να περάσει απαρατήρητο από τους ελέγχους.

Πιο αναλυτικά, ο 30χρονος από τη Λαμία πλήρωσε ηλεκτρονικά το αντίτιμο, ενώ έγινε αντιληπτός από τις αμερικάνικες Αρχές (Homeland Security Investigations) που εντόπισαν και κατάσχεσαν το δέμα με το όπλο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Αμέσως ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία από τις αμερικάνικες Αρχές και έτσι σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 30χρονου. Το όπλο μάρκας beretta που αγόρασε ο 30χρονος , κόστιζε 1.800 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εστάλη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φθιώτιδας.

You may also like

Comments are closed.