ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Δεκαπέντε πυρκαγιές σε 20 ημέρες στην Ηλεία δεν είναι σύμπτωση»

Facebook
Twitter
Στα Κρέστενα Ηλείας βρέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος πραγματοποιώντας αυτοψία στις περιοχές που πλήττονται από τις πυρκαγιές.

Τον Υπουργό υποδέχθηκαν οι βουλευτές Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και  Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος Υποστράτηγος Απόστολος Μαρτζάκλης και ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων Διονύσης Μπαλιούκος.

Ο κ.Θεοδωρικάκος, από το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο γήπεδο Κρεστένων έκανε λόγο για σκληρή μάχη των 180 ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των 120 στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και των Γερμανών Πυροσβεστών που συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης, ώστε να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο και να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Όπως επεσήμανε ο Υπουργός, χάρη στην αποτελεσματική προσπάθεια όλων δεν έχει χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή, ούτε κατοικίες: «Δίνεται μια πολύ σκληρή μάχη για να αντιμετωπιστεί και αυτή η πυρκαγιά. Καταρχάς, θέλω να ευχαριστήσω τους 180 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τα 120 στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι σε στενή συνεργασία μεταξύ τους αλλά και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αγωνίζονται για να σταματήσουν τις φλόγες, να σώσουν τις ανθρώπινες ζωές και τις περιουσίες των ανθρώπων».

25072022yptp002

Ο Υπουργός αναφέρθηκε σαφώς σε ενδείξεις εμπρησμού στην περιοχή της Ηλείας, ενώ όπως είπε, έχει ήδη πραγματοποιηθεί ήδη η σύλληψη ενός πολίτη για εμπρησμό:

«Τις τελευταίες 20 ημέρες στο Νομό Ηλείας έχουν ξεκινήσει 15 φωτιές. Δεν υπάρχει κανένας που να πιστέψει ότι αυτό γίνεται τυχαία. Είναι προφανές ότι υπάρχουν εμπρησμοί, ότι υπάρχουν σχέδια και οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να βρούμε τους ενόχους.

Υπάρχει ήδη μια σύλληψη ενός πολίτη, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό και ο οποίος θα απολογηθεί στη δικαιοσύνη. Είναι πρόκληση για την τοπική κοινωνία, τον Δήμο, την Περιφέρεια και ιδίως για τις Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Αρχές να βρουν τους ενόχους αυτών των εμπρησμών και να τους παραδώσουν στην Δικαιοσύνη».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top