ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος: Τι έδειξε η εσωτερική έρευνα της Αστυνομίας για την υπόθεση του γιου του

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση – Στον Άρειο Πάγο νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

theodorikakos ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου βρέθηκε νωρίτερα σήμερα ο Τάκης Θεοδωρικάκος, προκειμένου να καταθέσει μήνυση κατά του απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος κατήγγειλε συγκάλυψη σε υπόθεση, που φέρεται να εμπλέκεται ο γιος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος προσήλθε στο Μέγαρο του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, Αλέξη Κούγια, και κατέθεσε μήνυση για τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης, της συκοφαντικής δυσφήμισης και της παράβασης καθήκοντος κατά του απόστρατου αξιωματικού, ο οποίος τον κατήγγειλε για απόκρυψη στοιχείων σε υπόθεση, που φέρεται να αφορά τον γιο του.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με εσωτερική έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας για την υπόθεση, προέκυψαν τα ακόλουθα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Ύστερα από γραπτή εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που δόθηκε την 26 Ιανουαρίου 2023, διεξήχθη έρευνα για το περιστατικό ελέγχου 4 ατόμων, την 22 Νοεμβρίου 2021 στην περιοχή του Αμαρουσίου Αττικής, από πέντε άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Την έρευνα, η οποία περιλαμβάνει καταθέσεις των εμπλεκομένων, διεξήγαγε ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και το εξαχθέν πόρισμα υπογράφεται από τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό του Σώματος.

Σύμφωνα με αυτό, διεξήχθη ο προβλεπόμενος αστυνομικός έλεγχος, ο οποίος περιλάμβανε έλεγχο των δελτίων ταυτοτήτων των 4 πολιτών μέσω τερματικού και σωματική έρευνα των ελεγχόμενων, αφού πρώτα τους ζητήθηκε η εναπόθεση όλων των αντικειμένων που έφεραν μαζί τους, με αρνητικό αποτέλεσμα.

Από τις παραπάνω ενέργειες δεν προέκυψε σε βάρος τους κάτι μεμπτό, ο έλεγχος περαιώθηκε και η εν λόγω ομάδα ΔΙ.ΑΣ. συνέχισε την περιπολία της».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ανώτατος αξιωματικός κατέθεσε τον Μάιο του 2022 στις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ., καταγγέλλοντας ότι ο πρώην αρχηγός παρενέβη με απειλητικό και πιεστικό τρόπο, προκειμένου να μη σχηματιστεί δικογραφία, αλλά και να αφεθούν ελεύθερα τρία νεαρά άτομα που είχαν συλληφθεί με μικροποσότητα ναρκωτικών. Ο λόγος για τον οποίο κατέθεσε στις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. είναι, όπως υποστήριξε, επειδή δέχεται, ακόμη, απειλές και εξέφρασε φόβους ακόμη και για την ίδια του τη ζωή.

Αναφορικά με το περιστατικό, ο αξιωματικός σημείωσε ότι, στις 21 Νοεμβρίου 2021, έλαβε τηλεφώνημα από τον τότε αρχηγό Μιχάλη Καραμαλάκη, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι σε έλεγχο στο Μαρούσι εντοπίστηκαν τρεις νεαροί με 18 γραμμάρια ναρκωτικών ουσιών και τρεις τρίφτες. Ένας από αυτούς, μέλος της οικογένειας του Τάκη Θεοδωρικάκου, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς να «μιλήσουν με τον υπασπιστή του υπουργού».

Στη συνέχεια ο ανώτατος αξιωματικός κατήγγειλε ότι ο κ. Καραμαλάκης απαίτησε να μη γίνει καμία προσαγωγή και να καταστραφεί η ποσότητα των ναρκωτικών.

You may also like

Comments are closed.