ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος: Υπάρχουν σοβαρά στοιχεία για τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών στην Πάτρα

takis theodorikakos

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος αποκάλυψε πως υπάρχουν σοβαρά στοιχεία για τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών από την υπόθεση της Πάτρας και ξεκαθάρισε πως κανείς δεν γλιτώνει από τον νόμο.

«Υπάρχουν σοβαρά στοιχεία. Θα υπάρξει συνδυαστική ανάλυση με τις ιατροδικαστικές έρευνες και από τις περίπου 60 καταθέσεις που θα ληφθούν», είπε για την υπόθεση της Πάτρας ο Τάκης Θεοδωρικάκος στο δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ.

Στη συνέχεια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε: «Κανείς δεν γλιτώνει από τον νόμο. Η έρευνα είναι πολυσύνθετη και εξονυχιστική και θα είναι απολύτως αποτελεσματική. Όποιοι εμπλέκονται δικαίως έχουν χάσει τον ύπνο τους, αν έχουν στοιχειώδη συνείδηση».

Αναλυτικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε:

«Η υπόθεση είναι συγκλονιστική. Δεν το χωρά ανθρώπινο μυαλό αυτό το οποίο έχει συμβεί. Είναι μια ευκαιρία μέσα από αυτή τη τραγωδία, να αναδειχτούν δύο μηνύματα τα οποία ενδιαφέρουν σίγουρα όλους τους πολίτες: Έχουμε μία αστυνομία πολύ υψηλού επιπέδου, υπάρχουν βέλτιστες πρακτικές που ακολουθούνται, υπάρχει η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών με 400 εξειδικευμένα στελέχη που ερευνούν την υπόθεση. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι και σε αυτό το έγκλημα όπως και σε σειρά άλλων το τελευταίο διάστημα, τους τελευταίους μήνες θα μάθουμε όλη την αλήθεια και όποιος ή όποιοι είναι ένοχοι για οποιαδήποτε δολοφονική πράξη θα συρθούν στη δικαιοσύνη. Υπάρχουν σοβαρά στοιχεία. Η έρευνα είναι πολυσύνθετη, είναι εξονυχιστική και δεν πρέπει κανείς να αμφιβάλλει ότι θα είναι απολύτως αποτελεσματική. Όποιος οι οποίοι εμπλέκονται θεωρώ ότι δικαίως έχουν χάσει τον ύπνο τους. Υπό τη προϋπόθεση βέβαια ότι έχουν στοιχειώδη συνείδηση για ότι έχει συμβεί. Ας κρατήσουμε κάτι που είμαι βέβαιος ότι θα μείνει, οι πολίτες να εμπιστεύονται την αστυνομία, να εμπιστεύονται τις κρατικές αρχές και όλοι να γνωρίζουν κάτι, κάνεις δεν γλυτώνει από το νόμο. Είμαστε αποφασισμένοι γι αυτό το μήνυμα το κάνουμε πράξη σε όλα τα μέτωπα, όπως και σ’ αυτήν τη δύσκολη και τραγική υπόθεση».

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στις ειδικές επιχειρήσεις που κάνει η ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στις αυτοσχέδιες κόντρες στην παραλιακή.

Ειδικά επιχειρησιακά σχέδια κατά των παρανόμων

«Υλοποιούμε ειδικά επιχειρησιακά σχέδια τόσο στο κέντρο της Αθήνας, το έζησαν τις προηγούμενες ημέρες και βδομάδες οι πολίτες βλέποντας να εξελίσσονται ειδικές επιχειρήσεις που αφορούσαν παράνομους μετανάστες όπου εκατοντάδες από αυτούς οδηγήθηκαν σε κέντρα κράτησης γιατί δεν έχουν νομιμοποιητική βάση για να κυκλοφορούν ελεύθεροι, εμπόρους ναρκωτικών και άλλους παρανόμους. Η δουλειά αυτή συνεχίζεται με ειδικά σχέδια που αφορούν τις Δυτικές συνοικίες».

Οι αυτοσχέδιοι αγώνες ταχύτητας και το σχέδιο της Αστυνομίας

«Η πολύ κακή μόδα που αναπτύσσεται αυτό το διάστημα, καθώς ανοίγει και ο καιρός με διάφορες αυτοσχέδιες κόντρες στην παραλιακή λεωφόρο, στη Βουλιαγμένης και σε άλλες περιοχές στο λεκανοπέδιο της Αττικής πρέπει να σταματήσει. Το Σάββατο βράδυ η Τροχαία αφαίρεσε 55 διπλώματα, το λέω για να το γνωρίζουν όλοι: Αυτή η πλάκα δεν θα επιτραπεί γιατί κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές. Δεν θα αφήσουμε να χαθεί ούτε μία ανθρώπινη ζωή από την τρέλα ορισμένων… Για τον «κύριο» με τη Lamborghini να το σκεφτεί καλά και να μην το ξανακάνει. Ο νόμος είναι νόμος και αφορά όλους ανεξάρτητα από τι πορτοφόλι κουβαλάνε και ποια είναι η οικονομική τους κατάσταση».

 

You may also like

ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΑΚΤΩΝ 1 1 e1679573056693 ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Διάβρωση Ακτών, Κλιματική κρίση… απειλή για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής | Επιστημονική ημερίδα από την “Αχαϊκή Πολιτεία”

  Η εφημερίδα «Αχαϊκή ΠΟΛΙΤΕΙΑ», με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: ...

Comments are closed.