ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Ταλαιπωρία τέλος, μετά από την παρέμβαση του πρύτανη!

Facebook
Twitter
Είναι από τις φορές που ο δημοσιογράφος οφείλει (υποχρεούται) να γράψει τη συνέχεια ενός ρεπορτάζ. Όταν διαπιστώνει ότι ένα θέμα που αφορά σε ταλαιπωρία πολίτη -και δη ενός πρωτοετούς φοιτητή και της οικογένειας του- προκαλεί έκδηλο και έμπρακτο ενδιαφέρον και άμεση ανταπόκριση από τους καθ’ ύλην αρμόδιους.

Και αυτό ακριβώς συνέβη στην περίπτωση της πατρινής φοιτήτριας η οποία για να κάνει την εγγραφή της στη Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου πέτυχε την είσοδο της με την συμμετοχή της στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, έπρεπε να κάνει Ακοόγραμμα αλλά μόνο με γνωμάτευση από ιατρό που ανήκει στο δημόσιο σύστημα και όχι από ιδιώτη.

Η προβολή και ανάδειξη του συγκεκριμένου θέματος απ’ την «Πολιτεία», κατόπιν σχετικής ενημέρωσης-καταγγελίας που έκανε η 44χρονη μητέρα της φοιτήτριας, προκάλεσε το άμεσο ενδιαφέρον προσωπικά του πρύτανη του Πανεπιστημίου της Πάτρας, Χρήστου Μπούρα.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ «ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ»

Διαβάζοντας το σχετικό άρθρο στην εφημερίδα μας, την προηγούμενη Δευτέρα, ο κ. Μπούρας δεν έχασε στιγμή και επικοινώνησε αμέσως με την συντακτική ομάδα της «Πολιτείας», θέλοντας να έρθει σε επικοινωνία με την φοιτήτρια και να πληροφορηθεί περαιτέρω για την περίπτωση.

Η ενέργεια του όχι μόνο εξέπληξε ευχάριστα την ίδια και την οικογένεια της, αλλά απέδειξε ότι ο γνώμονας κάθε ενέργειας του πρύτανη στο Πανεπιστήμιο της πόλης μας είναι να υπηρετεί αποτελεσματικά την φοιτητική και ακαδημαϊκή κοινότητα. Κάτι που ναι μεν αποτελεί κάτι το αυτονόητο για μια τέτοια θέση, δεν είναι όμως και βέβαιο ότι ισχύει πάντα. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, ισχύει και με το παραπάνω.

Για την ιστορία, τελικώς υπήρξε επικοινωνία με το περιβάλλον της φοιτήτριας και εν τέλει η νεαρή πρωτοετής κατευθύνθηκε προς τον ΕΦΚΑ για προσδιορισμό ραντεβού, μια και σε δημόσιο νοσοκομείο δεν υπήρχαν διαθέσιμα δωρεάν ραντεβού, παρά μόνον επ’ αμοιβή (65 ευρώ) σε «εξωτερικά ιατρεία».

Αυτό που μετράει, όμως, όπως η ίδια η μητέρα της φοιτήτριας μας μετέφερε, ήταν ο ενθουσιασμός της νεαρής και της οικογένειας της για την ευαισθητοποίηση και άμεση ανταπόκριση του ίδιου του πρύτανη του Πανεπιστημίου.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ: «ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑ»…

«Δεν το πίστευα όταν μου είπατε πως ενδιαφέρθηκε ο ίδιος προσωπικά, για να ενημερωθεί για την περιπέτεια μας και ότι λίγο μετά μιλούσαμε μαζί του στο τηλέφωνο και έδειχνε ανθρώπινο ενδιαφέρον, δείχνοντας μας πόσο αποφασισμένος είναι να βοηθά τους φοιτητές και να βελτιώνει τη λειτουργικότητα του πανεπιστημιακού ιδρύματος», είπε στην «Πολιτεία» η μητέρα της πρωτοετούς φοιτήτριας, δηλώνοντας μαζί και την απόλυτη ικανοποίηση της για το έργο που ο κ. Μπούρας επιτελεί στο μεγάλο εκπαιδευτικό ίδρυμα της πόλης, που είναι ένα τα μεγαλύτερα του κόσμου!

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top