ΑΠΟΨΕΙΣΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ταλαιπωρίας συνέχεια για τους ανεμβολίαστους Πατρινούς-Καμία πρόνοια για την αποφυγή συγχρωτισμού

241820272 221289516544375 786977973487779649 n
Του Αχιλλέα Ροδίτη

Έως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν έχει ληφθεί κάποια πρόνοια για την αποφυγή συνωστισμού ανεμβολίαστων έξω από τα διαγνωστικά Μικροβιολογικά Εργαστήρια.

Θυμίζουμε ότι από σήμερα 13 Σεπτεμβρίου, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ στον ιδιωτικό τομέα κάθε εβδομάδα με κόστος 10 ευρώ που θα καλύπτεται από τους ίδιους. Επίσης, από σήμερα είναι πλέον υποχρεωτικά τα δύο rapid test την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς.

Τα self test για τους μαθητές θα διατίθενται δωρεάν και θα πρέπει να δηλώνονται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Για τους φοιτητές απαιτούνται 2 εργαστηριακά rapid tests αντιγόνου την εβδομάδα, που πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, με δαπάνη του φοιτητή, 10 ευρώ/τεστ. Ακόμα, όσοι ταξιδεύουν με οποιοδήποτε μέσο μέσα στη χώρα θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό rapid test που έχει γίνει τουλάχιστον 48 ώρες πριν από τη μετακίνηση τους, ενώ δεν θα μπορούν να προσέρχονται σε δημόσιες δομές για να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ Covid πριν ταξιδέψουν.

Στους δε κλειστούς χώρους Εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες, κλαμπ, κέντρα διασκέδασης), θα μπορούν να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση). Θα γίνεται έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app. Όλα αυτά συνηγορούν στην πρόβλεψη να επικρατήσει πανδαιμόνιο στα Μικροβιολογικά Εργαστήρια, με τους υπευθύνους να εξετάζουν ήδη την πιθανότητα να τεθεί «Ανώτατο Όριο Ημερήσιων Ραντεβού»!

Κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα ή το αργότερο μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, με προσδιορισμό μάλιστα τα 20 ραντεβού την ημέρα. Μόνο που κι αυτό θα οδηγήσει σε άλλους είδους προβλήματα, διότι η Πάτρα διαθέτει περί τα 60 Μικροβιολογικά εργαστήρια. Επί 20 ραντεβού το καθένα, ισούται με 1.200 ραντεβού ημερησίως. Όταν στην Πάτρα ανεμβολίαστοι είναι κάτι λιγότερο από τον μισό πληθυσμό και θα χρειάζονται από ένα έως δύο ράπιντ τεστ την εβδομάδα!

You may also like

Comments are closed.