Taste Atlas: Τα 9 σκληρά ελληνικά τυριά που μπήκαν στην “Χρυσή Λίστα”

Facebook
Twitter
1000_bdc75f5d-113f-46e4-bd78-046b463e9c9f

Ο διάσημος γαστρονομικός οδηγός Taste Atlas μοιράζεται συχνά τις λίστες του με τα καλύτερα πιάτα του κόσμου, όπου η ελληνική κουζίνα και τα παραδοσιακά φαγητά, γλυκά αλλά και ποτά φιγουράρουν πολύ ψηλά. Μάλιστα, η ελληνική κουζίνα «στέφθηκε» η δεύτερη καλύτερη στον κόσμο, πίσω από την ιταλική.

Στη λίστα λοιπόν με τα 50 καλύτερα σκληρά τυριά του κόσμου, η Ελλάδα εκπροσωπείται με 9 τυριά. Συγκεκριμένα:

Σκληρά Τυριά - Λίστα

  • 2η η γραβιέρα Νάξου, 3η η γραβιέρα Κρήτης και 9η η γραβιέρα Αγράφων,
  • 8η το σαν μιχάλη Σύρου,
  • 14ο το μετσοβόνε Μετσόβου,
  • 17ο το λαδοτύρι Λέσβου,
  • 43ο το μελίχλωρο Λήμνου,
  • 64ο το ξινότυρο Μυκόνου και
  • 7η η κεφαλογραβιέρα και 13ο το κεφαλοτύρι

Στη «χρυσή» 50άδα η Ιταλία εκπροσωπείται από 13 τυριά, με το κορυφαίο όλων να είναι, όπως ήταν αναμενόμενο, το Parmigiano Reggiano, η γνωστή μας παρμεζάνα. Στην 5η θέση βρίσκεται το επίσης δημοφιλές pecorino.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Κύλιση στην κορυφή