ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Taste of Greece»: Η ξεχωριστή ελληνική εκδήλωση στο βρετανικό κοινοβούλιο

taste of greece
Μια ξεχωριστή ελληνική εκδήλωση το «Taste of Greece» φιλοξένησε το βρετανικό κοινοβούλιο. Βρετανοί υπουργοί και βουλευτές στην αίθουσα Τζούμπιλι δοκίμασαν παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας.

«Είναι ευτυχής συγκυρία που η Ελλάδα βρίσκεται στο βρετανικό κοινοβούλιο», δήλωσε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Λονδίνο Ιωάννης Ραπτάκης. «Αυτή την εποχή θελουμε να συνδυάσουμε τον τουρισμό με την γαστρονομία κάνοντας μια εκδήλωση. Η απήχηση που έχει η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός είναι μοναδική» πρόσθεσε.

Την αγάπη του για την Ελλάδα εξέφρασε ο βρετανος υπουργός Τουρισμού Nigel Huddleston, ο οποίος δήλωσε οτι θα επισκεφτεί φέτος τη χώρα μας: «Υπάρχουν προφανώς ισχυροί πολιτιστικοί δεσμοί ανάμεσα στις δύο χώρες και φυσικά η Ελλάδα είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός διακοπών».

Κουλούρι Θεσσαλονίκης, χταπόδι και μουσακά ήταν αυτά που προτίμησαν τα περισσότερα μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου. «Είχαν όλοι στα πιάτα τους κεφτεδάκια, χταπόδι και μουσακά. Μας έκανε τρομερή εντύπωση που όλοι προτίμησαν το κουλούρι Θεσσαλονίκης» δήλωσε ο Γιώργος Νυφούδης εκπρόσωπος του εστιατορίου Life Goddess.

Το ενδιαφέρον των Βρετανών τουριστών για την χώρα μας συζητήθηκε στην διάρκεια της εκδήλωσης. Ο αριθμός των κρατήσεων φτάνει το επίπεδο του 2019, δήλωσε η διευθύντρια του ΕΟΤ Ελένη Σκαρβέλι. «Η Ελλάδα ξεκίνησε δυναμικά φέτος. Η αγάπη των Άγγλων είναι δεδομένη. Από την αγορά έχουμε το μήνυμα οτι έχουμε φτάσει τις κρατήσεις του 2019 που ήταν μια πολύ καλή χρόνια για την Ελλάδα».

You may also like

Comments are closed.