ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Τατόι: Δωρεά βιβλιοθήκης του Γεωργίου Α’

Facebook
Twitter
Ένα νέο σημαντικό αντικείμενο προστίθεται στη συλλογή του νέου μουσείου Τατοΐου. Πρόκειται για μια ξύλινη βιβλιοθήκη του Γεωργίου Α’, που είχε περιέλθει στην κατοχή του Ομότιμου Καθηγητή Παθολογίας και Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Γ. Δάικο μέσω δημοπρασίας.
Η δρύινη βιβλιοθήκη φέρει στην επίστεψη της το βασιλικό στέμμα με το σταυρό, μέσα σε φυτικό διάκοσμο, από φύλλα δάφνης. Το στέμμα στηρίζεται στο έμβλημα του Γεωργίου Α’. Πιθανολογείται ότι η βιβλιοθήκη προέρχεται από τη βασιλική θαλαμηγό «Αμφιτρίτη» (πρώην οπλιταγωγό «Μπουμπουλίνα»). Η τεκμηρίωση του αντικειμένου θα αποκαλύψει πληροφορίες για την προέλευση του, αν και σύμφωνα με το ΥΠΠΟ, η σύνδεση με τον Γεώργιο Α’ δεν αμφισβητείται. 

«Είναι μεγάλη η χαρά μας ότι οι πολίτες, καθώς αντιλαμβάνονται ότι το έργο της ανάταξης του ανακτορικού συγκροτήματος του Τατοϊου προχωρά με γοργούς ρυθμούς, συνεισφέρουν καθοριστικά με σπουδαία αντικείμενα που έχουν στην κατοχή τους στην ανασύσταση της ιστορικής αποκατάστασης του ανακτόρου», δήλωσε σχετικά η κ. Μενδώνη.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top