Τατόι: Έφτασε η φωτιά στα βασιλικά κτήματα – Μάχη να σωθούν 100 χιλιάδες πολύτιμα αντικείμενα

Facebook
Twitter
Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στο  Κτήμα Τατοΐου καθώς η φωτιά έχει εισβάλλει στο εσωτερικό του και βρίσκεται γύρω από το  βασιλικό κοιμητήριο και μια ανάσα από τα ειδικά κοντέινερς, όπου φυλάσσονται τα περίπου 100.000 πολύτιμα αντικείμενα. 

Γύρω στις 6 το απόγευμα μετέβησαν στο σημείο, απευθείας από την Αρχαία Ολυμπία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Η φωτιά έχει ήδη κάψει ένα μέρος της δασικής περιοχής που περιβάλλει τους βασιλικούς τάφους ενώ αυτή τη στιγμή δίνεται μεγάλη μάχη προκειμένου να διασωθούν όσα περισσότερα κοντέινερς γίνεται.

Να θυμίσουμε, πως τα ξημερώματα της Τετάρτης κάποια συσκευασμένα αντικείμενα μεταφέρθηκαν προληπτικά σε άλλο χώρο από την Πολιτική Προστασία, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο οποίος βρέθηκε πριν από λίγο στη περιοχή επιβεβαιώνει πως η φωτιά που έχει ξεσπάσει εντός του Κτήματος Τατοΐου είναι εκτεταμένη και πως επιχειρούν όλα τα διαθέσιμα μέσα προκειμένου να καταφέρουν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top