ΥΓΕΙΑ

Ταξίδια: Γιατί αποτελούν την καλύτερη ψυχοθεραπεία

kalokairi touristes ellada
«Στα ταξίδια ο προορισμός δεν είναι ποτέ ένας τόπος, αλλά ένας καινούργιος τρόπος να δεις τα πράγματα» Χένρυ Μίλλερ.

Το μόνο καλό στις δύσκολες περιόδους της ζωής μας είναι ότι δεν κρατούν για πάντα. Ο κορωνοϊός μπορεί να μην έχει εγκαταλείψει ακόμα την καθημερινότητα μας, αλλά η σταδιακή εξασθένιση του σε συνδυασμό με την ταχύτητα των εμβολιασμών αφήνει ανοιχτά τα περιθώρια για ένα φυσιολογικό καλοκαίρι με προσοχή.

Καλοκαίρι χωρίς ταξίδια δεν γίνεται, αφού αποτελούν την καλύτερη ψυχοθεραπεία για τους ακόλουθους λόγους:

Προστατεύουν την καρδιά

Τα ταξίδια προωθούν την σωματική άσκηση, είτε όταν τρέχετε στο αεροδρόμιο για να προλάβετε την πτήση είτε όταν περπατάτε για ώρες ολόκληρες σε μια ξένη γη, είτε όταν ανεβαίνετε ένα βουνό. Η σωματική κίνηση μειώνει την αρτηριακή πίεση και τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Φροντίζουν το μυαλό

Τα ταξίδια μπορούν επίσης να προάγουν την υγεία του εγκεφάλου και να κρατήσουν το μυαλό σε εγρήγορση. Νέες εμπειρίες, νέα περιβάλλοντα και πληροφορίες αυξάνουν τη γνωστική διέγερση και βελτιώνουν τη μνήμη και τη συγκέντρωση.

Βελτιώνουν τη δημιουργικότητα

Πολλοί συγγραφείς έχουν ταξιδέψει σε μια διαφορετική χώρα αναζητώντας έμπνευση και κίνητρο για το επόμενο μυθιστόρημά τους. Είναι γεγονός πως τα ταξίδια ενισχύουν τη δημιουργικότητα, καθώς έρχεστε σε επαφή με άλλους πολιτισμούς και κουλτούρες, εμβαθύνετε και επηρεάζεστε απ’ αυτούς.

Ενισχύουν την ψυχική υγεία

Η μείωση του στρες είναι ένα απ’ τα σημαντικότερα οφέλη των ταξιδιών. Φεύγετε απ’ τη ρουτίνα της καθημερινότητας, ξεχνάτε υποχρεώσεις, χαλαρώνετε, ανακουφίζεστε απ’ το στρες και γεμίζετε τις μπαταρίες σας.
Τα ταξίδια μειώνουν τα επίπεδα κατάθλιψης και βελτιώνουν την ψυχολογία.

Καλυτερεύουν τις σχέσεις σας

Τα ταξίδια σας προσφέρουν ευκαιρίες για να συναντήσετε νέους ανθρώπους, να κοινωνικοποιηθείτε ξανά μετά την περιπέτεια της καραντίνας εξαιτίας του κορωνοϊού, ενώ ενισχύουν και την σύνδεση με τον εαυτό σας αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση και την εμπιστοσύνη που έχετε στον εαυτό σας.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΥΓΕΙΑ