ΥΓΕΙΑ

Ταξιδιωτική έρευνα: Ο παράγοντας που μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να ζήσουν περισσότερο

aeroplano 1
Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα που διεξήχθη από την British Airways Holidays, διαπιστώθηκε ότι το 50% των Βρετανών δεν αξιοποιούν όλες τις ημέρες των διακοπών που δικαιούνται.

Η διαπίστωση αυτή, οδήγησε την εταιρεία στο λανσάρισμα μίας νέας καμπάνιας, η οποία καλεί τους Βρετανούς να «πάρουν τις διακοπές τους στα σοβαρά». Ειδικότερα, η έρευνα συνεργασίας των British Airways Holidays και YouGov Plc., αποκάλυψε επίσης ότι το 48% των εργαζόμενων Βρετανών ελέγχει τα email της εργασίας του ενώ βρίσκεται σε άδεια, «παραβαίνοντας» τον επιστημονικό κανόνα που αναφέρει ότι η μη λήψη άδειας μπορεί να μειώσει το προσδόκιμο ζωής.

Περαιτέρω, το 39% απάντησε σε επαγγελματικά μηνύματα ενώ βρισκόταν σε διακοπές, ενώ το 46% δήλωσε ότι έπρεπε να εργαστεί κατά τη διάρκεια της ετήσιας άδειας του. Η αποκοπή από την εργασία κατά τη διάρκεια των διακοπών, επισημάνθηκε επίσης ως πρόβλημα για πολλούς ερωτηθέντες, με το 42% να αναφέρει ότι αγχώθηκε για θέματα εργασίας ενώ ήταν σε διακοπές. Πάντως, το 1/3 των εργαζόμενων Βρετανών, δηλαδή το 36% που δεν αξιοποίησε την πλήρη ετήσια άδεια του, ανέφερε ότι απλά δεν τα κατάφερε.

Οι διακοπές θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ζήσουν περισσότερο

Με την κρίση του κόστους ζωής και την ύφεση στον ορίζοντα, το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί, καθώς θα είναι αρκετοί οι Βρετανοί που θα δυσκολευτούν περισσότερο να δικαιολογήσουν τις αποδράσεις του 2023. Ωστόσο, οι διακοπές θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ζήσουν περισσότερο όπως διαπιστώνεται σε μελέτη της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας. Επίσης, η έρευνα υποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι που έπαιρναν περισσότερες από τρεις εβδομάδες άδεια το χρόνο, είχαν 63% και πλέον πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο από εκείνους που έπαιρναν τρεις εβδομάδες ή λιγότερο. Από την πλευρά της, η έρευνα της British Airways Holidays αποκάλυψε ότι σχεδόν το 79% των ερωτηθέντων συμφώνησαν ότι οι διακοπές κάνουν καλό στην ψυχική τους υγεία.

H  καμπάνια της British Airways Holidays «πάρτε τις διακοπές σας στα σοβαρά», στηρίχθηκε ακριβώς σε αυτά τα ευρήματα, ενθαρρύνοντας μεταξύ άλλων τους Βρετανούς που βρίσκονται σε διακοπές να ενεργοποιούν στα email τους την αυτόματη απάντηση ότι είναι «εκτός γραφείου». Στην έρευνα της British Airways Holidays, έλαβαν μέρος πάνω από 4.200 ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω.

πηγή Travel.gr

You may also like

Comments are closed.

More in:ΥΓΕΙΑ