Στην ανάκληση τριών εκταφών θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών προχώρησε το πρωί της Παρασκευής (20/02) η Εισαγγελέας Λάρισας.
Αιτία της μερικής ανάκλησης της παραγγελίας της, που αφορά σε τρεις εκταφές θυμάτων της τραγωδίας είναι η σοβαρή διαφωνία που προέκυψε μεταξύ της εκπροσώπου της δικαιοσύνης και των συγγενών των θυμάτων σε ότι αφορά τη διαδικασία των εργαστηριακών ελέγχων.
Οι συγγενείς ζητούν τα δείγματα που θα ληφθούν να αποσταλούν σε εξειδικευμένα εργαστήρια του εξωτερικού, για σύνθετες εξετάσεις καθ’ υπόδειξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.
Με την μερική ανάκληση, επί της ουσίας η αρμόδια Εισαγγελέας εισηγείται στο Συμβούλιο πλημμελειοδικών την απόρριψη των τριών προσφυγών, επικαλούμενη απορρίψεις αιτήσεων εκταφής του Παύλου Ασλανίδη και προηγούμενα βουλεύματα του Δικαστικού Συμβουλίου για τη διενέργεια των ειδικών εξετάσεων σε εργαστήρια του εξωτερικού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας την περασμένη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου είχε διατάξει τη διενέργεια εκταφής εννέα σορών θυμάτων από το δυστύχημα των Τεμπών, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, δίνοντας διορία 24 ωρών για να βρεθούν τα εργαστήρια και να κοινοποιηθούν.
Την ίδια στιγμή δόθηκε προθεσμία δύο ημερών, ώστε να οριστούν πραγματογνώμονες χημικοί για να συνδράμουν τους διορισμένους ιατροδικαστές, ενώ εφιστάται η προσοχή στους διορισθέντες ιατροδικαστές και χημικούς, «ότι οι κύριες εξετάσεις που επιβάλλεται να γίνουν, είναι ταυτόσημες με αυτές που έλαβαν χώρα στους θανόντες μηχανοδηγούς των δύο εμπλακεισών αμαξοστοιχιών (τοξικολογικές-ιστολογικές DNA)».











