ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Τελεσίγραφο Εμπόρων-Μεταβαίνουν στο Μαξίμου αν δεν αποφασιστεί άνοιγμα

patra emporoi kentro peletidis omilia 11
Αύριο «κληρώνει» για τους εμπόρους της Πάτρας.

Μετά την χθεσινή συμβολική κινητοποίησή τους στην πλατεία Γεωργίου οι εκπρόσωποι του λιανεμπορίου κατέστησαν σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχθούν συνέχιση του κλεισίματος της αγοράς αλλά ούτε και «ψίχουλα ελεημοσύνης» με τη μορφή αποζημίωσης από την κυβέρνηση.

Ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους ότι θα μεταβούν στο Μαξίμου εάν στην αυριανή νέα σύσκεψη των λοιμωξιολόγων δεν αλλάξει η απόφαση για τα καταστήματα της Αχαΐας.

Οι έμποροι θα ανακοινώσουν και συγκεκριμένη ημερομηνία κατά την οποία θα προχωρήσουν σε άνοιγμα των καταστημάτων τους παρά την όποια απαγόρευση μπορεί να υπάρχει. Ενώ θα αρνηθούν οποιαδήποτε αντιπρόταση αποζημίωσης που θα θεωρείται «στάχτη στα μάτια»

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου αποσαφηνίζουν ότι ελπίζουν αύριο να ανάψει το «πράσινο» φως για επαναλειτουργία της αγοράς και στην Αχαΐα από την ερχόμενη Δευτέρα -με αυστηρά μέτρα ασφαλείας- ειδάλλως οι ίδιοι θα μεταβούν την επομένη το πρωί (Σάββατο) στην Αθήνα προκειμένου να προβούν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου διεκδικώντας άμεση συνάντηση με τον ίδιο τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

patra emporoi kentro peletidis omilia 5

Στον οποίο μάλιστα θα ανακοινώσουν και συγκεκριμένη ημερομηνία κατά την οποία θα προχωρήσουν σε άνοιγμα των καταστημάτων τους παρά την όποια απαγόρευση μπορεί να υπάρχει. Ενώ θα αρνηθούν οποιαδήποτε αντιπρόταση αποζημίωσης που θα θεωρείται «στάχτη στα μάτια».

Να σημειωθεί ότι κυρίαρχο επιχείρημα στα χέρια των ανθρώπων του λιανεμπορίου είναι το γεγονός (που παραδέχεται και εκφράζει δημόσια πλέον η επιστημονική κοινότητα) ότι η αύξηση των κρουσμάτων Covid σημειώθηκε με κλειστή αγορά. Κάτι που ουσιαστικά «αθωώνει» το λιανεμπόριο στο οποίο μπορούν να εφαρμόζονται μέτρα προστασίας κατά την λειτουργία του.

patra emporoi kentro peletidis omilia 2

You may also like

Comments are closed.