ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος η ρωσική βότκα: Πώς θα ονομάζεται πλέον η Stolichnaya

stolichnaya vodka shutterstock 768x480 1

Την αλλαγή του ονόματος της διάσημης βότκα ανακοίνωσε η εταιρεία που παράγει την Stolichnaya, καθώς ο ιδρυτής της θέλει να εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του με το καθεστώς Πούτιν και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η βότκα, που έως τώρα διαφημιζόταν ως ρωσική, θα ονομάζεται πλέον Stoli.

Ο ιδρυτής της Stoli Group, ο γεννημένος στη Ρωσία δισεκατομμυριούχος Γιούρι Σέφλερ, εξορίστηκε από τη χώρα το 2000, γιατί ήταν αντίθετος στον  Πούτιν.

Έτσι και αλλιώς, η βότκα του μπορεί να χρησιμοποιούσε τη ρωσική καταγωγή της για λόγους marketing, όμως από 2000 παράγεται στη Λετονία. Η Stoli Group είναι θυγατρική της SPI Group, η οποία εδρεύει στο Λουξεμβούργο.

Πλέον, η εταιρεία δηλώνει ότι και οι υπάλληλοί της θέλουν να λάβει μέτρα ώστε να επικοινωνεί περισσότερο τις σχέσεις της με τη Λετονία.

Ήδη, η Stoli Group έχει ανακοινώσει ότι θα διασφαλίσει πως κανένα από τα συστατικά της δεν προέρχεται από τη Ρωσία.

Στις ΗΠΑ, πολλές πολιτείες ζητούν από τις κάβες να απομακρύνουν από τα ράφια τους όλα τα ποτά που έχουν παραχθεί στη Ρωσία ή προωθούνται ως ρωσικά. Και στις περισσότερες περιπτώσεις, πρόκειται για βότκα. Κάποιοι ιδιοκτήτες μπαρ άδειασαν μπουκάλια της βότκας Stoli ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Πάντως, η ρωσική βότκα αποτελεί μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό από τα 7 δισ. δολάρια του ετήσιου τζίρου της αγοράς αυτής, σύμφωνα με τα στοιχεία του Distilled Spirits Council.

Λιγότερο από το 1% της βότκα που καταναλώνεται στις ΗΠΑ έχει παραχθεί στη Ρωσία.

You may also like

Comments are closed.