ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Τέλος στα πιστοποιητικά εμβολιασμού στους εξωτερικούς χώρους εστίασης

Facebook
Twitter
Ένα «δεύτερο πακέτο» χαλάρωσης θα εξετάσει την άλλη εβδομάδα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, την ώρα που χτες ανακοινώθηκε η πρώτη άρση μέτρου για τους ανεμβολίαστους, δηλαδή η κατάργηση του προστίμου των 100 ευρώ στους άνω των 60 ετών.

Στόχος της κυβέρνησης είναι ο Απρίλιος να είναι ένας μήνας ελευθερίας για όλους, χωρίς ωστόσο να παραμερίζονται οι βασικοί κανόνες προφύλαξης κατά των παραλλαγών του κορωνϊού.

Από την άλλη πλευρά, οι ειδικοί θεωρούν πως θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό, καθώς τα κρούσματα δεν εξαφανίζονται εν μία νυκτί.

Εκτός από τα παραπάνω, οι δύο πλευρές είναι θετικές ως προς την άρση των περισσότερων μέτρων κυρίως επειδή τα δεδομένα δείχνουν πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν πιέζεται πια παρά την αύξηση των κρουσμάτων στην Επικράτεια και την έξαρση της Όμικρον 2. Οι παραλλαγές δηλαδή δεν προκαλούν βαριά νόσηση στην πλειοψηφία των ασθενών.

Κατάργηση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάργηση της μάσκας θα αφορά τους περισσότερους εσωτερικούς χώρους, ωστόσο στόχος είναι να διατηρηθεί σε κάποιους χώρους «αυξημένου κινδύνου».

Κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Στόχος της κυβέρνησης είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού να καταργηθεί παντού όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, έτσι ώστε να μην υπάρχουν περιορισμοί τόσο για τους εμβολιασμένους Έλληνες πολίτες που πρέπει να το επιδεικνύουν παντού, όσο και για τους τουρίστες που θα επισκεφτούν τη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα το πιστοποιητικό εμβολιασμού να μην καταργηθεί με μιας σε όλους τους χώρους, αλλά αρχικά στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης και στα καταστήματα.

Αυτό αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τη Μεγάλη Δευτέρα, όπου και αναμένεται όλοι ανεξαιρέτως να μπορούν να συμμετέχουν στους εξωτερικούς χώρους εστίασης, ανεξάρτητα από το αν είναι εμβολιασμένοι ή όχι.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top