ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος στα «σενάρια» lockdown, δίνει ο Χαράλαμπος Μπονάνος

ΑΓΟΡΑ ΠΑΤΡΑ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ 2
Τις τελευταίες ημέρες κυριαρχεί στην αγορά της Πάτρας ο… φόβος για ένα νέο πιθανό lockdown, γεγονός όμως που φαίνεται να οφείλεται περισσότερο στις φήμες και την καλλιέργεια σεναρίων που διαδίδονται από στόμα σε στόμα, παρά σε κάτι που να βασίζεται σε πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές.

Όπως και να ’χει, όμως, και μόνο η συζήτηση, που σημειωτέον έχει επεκταθεί σ’ όλη την αγορά, έχει προκαλέσει αναστάτωση και δικαιολογημένη ανασφάλεια, αλλά και τρομακτικές πρακτικές συνέπειες στην ψυχολογία που κυριαρχεί τόσο στο λιανεμπόριο όσο και στην Εστίαση, καθώς και σε επαγγέλματα που την τροφοδοτούν ή εξαρτώνται απ’ αυτήν.

Ταυτόχρονα προκαλεί «φρενάρισμα» στον επαγγελματικό σχεδιασμό που κάνει κάθε επιχειρηματίας εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων. Παραγγελίες προμηθειών «παγώνουν» ενώ συμφωνίες συνεργασιών βρίσκονται στο… «κάτσε και θα δούμε». Χαρακτηριστικά που σε κλάδους ήδη ταλαιπωρημένους από την πανδημία, αποτελούν «ταφόπλακα».

Όπου κι αν πας, σε καφετέρια ή εστιατόριο της Πάτρας ή κατάστημα νυχτερινής διασκέδασης ειδικά, το πρώτο θέμα συζήτησης περιστρέφεται γύρω από το ερώτημα «αν λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού, ειδικά στην Αχαΐα, η κυβέρνηση προετοιμάζει πλάνο για νέο λοκντάουν με τη μορφή απαγόρευσης λειτουργίας καταστημάτων από κάποια βραδινή ώρα και μετά και επιβολής click away».

Πολλοί, το έχουν ως… σίγουρο ενώ μάλιστα κάποιοι «κυκλοφορούν» μέχρι και συγκεκριμένες ημερομηνίες τις οποίες επικαλούνται αναφέροντας πως… έχουν δήθεν έγκυρη άνωθεν πληροφόρηση. Μιλώντας για lockdown στις 8 ή στις 17 Δεκεμβρίου κ.ο.κ..

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ Ο Χ. ΜΠΟΝΑΝΟΣ

Η «Πολιτεία» απευθύνθηκε στον καθ’ ύλην αρμόδιο, θέτοντας τον παραπάνω προβληματισμό για την πιθανότητα ενός λοκντάουν, έστω και μόνο σε τοπικό επίπεδο ή μόνο σε μεταμεσονύκτιο χρόνο.

Η απάντηση του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου, (ένθετη φωτογραφία), επιφορτισμένου με το μείζον ζήτημα της δημόσιας Υγείας εν καιρώ πανδημίας στο νομό, ήταν σαφής και ξεκάθαρη:

«Από πουθενά δεν προκύπτει… lockdown στην αγορά. Πρόκειται για σενάρια που όποιος τα διαδίδει απλώς προξενεί κακό στην λειτουργία και την ψυχολογία της αγοράς. Δεν υπάρχει στο τραπέζι τέτοια συζήτηση», τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας.

Και διευκρινίζει μάλιστα ότι η σαφής άρνηση του επί του όποιου σχετικού σεναρίου αφορά σε όλα τα επίπεδα, είτε σε καταστήματα βραδινής λειτουργίας, είτε στη λειτουργία καταστημάτων του λιανεμπορίου.

ΞΑΝΑΣΥΣΤΗΝΕΙ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Όμως και με αυτή την ευκαιρία, ο κ. Μπονάνος επανέλαβε το μήνυμα του που και την προηγούμενη εβδομάδα έστειλε μέσω της «Πολιτείας». Για την ανάγκη να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους όλοι όσοι δεν το έπραξαν μέχρι σήμερα. Υπενθυμίζοντας ότι εν όψει του 5ου κύματος του κορωνοϊού, της επέλασης της εποχικής γρίπης αλλά και της συμπλήρωσης 6μηνου των πλήρων εμβολιασμένων των προηγούμενων μηνών, (οι άνω των 60 ετών), αποτελεί ύψιστη ανάγκη ο εμβολιασμός. Τονίζοντας ότι: «οι μη εμβολιασμένοι ή όσοι άνω των 60 δεν θα έχουν κάνει την 3η δόση, θα είναι ευάλωτος πληθυσμός».

του Αχιλλέα Ροδίτη

You may also like

Comments are closed.