ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: «Φρούριο» το Τατόι για τα εννιάμερα

kideia teos gioi r 1601 1536x1024 1
Oι ξένοι βασιλείς που ήρθαν στην Ελλάδα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αναχώρησαν για τις πατρίδες τους, όμως η οικογένειά του παραμένουν στην Αθήνα ενόψει του τρισαγίου που θα γίνει μέσα στην εβδομάδα.
 Την Πέμπτη αναμένεται να τελεστεί το τρισάγιο για τη συμπλήρωση εννέα ημερών από τον θάνατο του τέως βασιλιάς Κωνσταντίνου.

Ο στενός οικογενειακος κύκλος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που εχει παραμείνει στην Αθήνα θα καταφθάσει στα κτήματα του Τατοΐου μπροστά στον τάφο προκειμένου να παραστεί στην τελετή.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα επιτραπεί η πρόσβαση στους πολίτες που ίσως θελήσουν να παραστούν στην επιμνημόσυνη δέηση. Στο σημείο, πάντως τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν «δρακόντεια», με περιπολικά να περιφρουρούν μέχρι αυτή την ώρα τόσο τους βασιλικούς τάφους όσο και τα ανάκτορα, σύμφωνα με το Star.

Πάντως και χθες αρκετοί ήταν εκείνοι που βρέθηκαν στο Τατόι. Προσπάθησαν με τα πόδια να φτάσουν στον λοφίσκο Παλαιόκαστρο, όπου βρίσκονται οι βασιλικοί τάφοι.

Μια «θάλασσα» από στεφάνια στο Τατόι

Φτάνοντας στο σημείο που έγινε η ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα δει γύρω από το μνήμα μια «θάλασσα» από στεφάνια που έστειλαν για να τον τιμήσουν, φίλοι, συγγενείς και επιχειρηματίες.

Πάνω όμως στο μνήμα του τέως τοποθετήθηκαν στην σειρά όλα τα στεφάνια με τα ονόματα των παιδιών και της συζύγου του Αννας Μαρίας σαν μια ύστατη «αγκαλιά» στο σημείο που θα κείτεται αιώνια.

You may also like

Comments are closed.