ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣ

Τεράστια η βοήθεια από Πατρινούς στην Ουκρανία

icqvfmzlhq621fe374aace6
Κάτι παραπάνω από συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην ανθρωπιστική εκστρατεία που έχει ξεκινήσει για την αποστολή βοήθειας στον λαό της Ουκρανίας που συνεχίζει να βομβαρδίζεται από τα ρωσικά στρατεύματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου της ελληνοουκρανικής φιλίας «Φάρος Πατρών», Μιχάλη Ροδόπουλο, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική και άπαντες έσπευσαν να βοηθήσουν.

Ο ίδιος το πρωί της Παρασκευής ήταν καθ’ οδόν προς την Αθήνα στη μεταφορά των τροφίμων και του υλικού ειδών πρώτης ανάγκης, παίρνοντας την έγκριση της ουκρανικής πρεσβείας και πηγαίνοντας στη συνέχεια στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας όπου εκεί γίνεται η συγκέντρωση όλου του υλικού που στέλνει ο κόσμος από όλη την επικράτεια για να φύγει από εκεί για την Ουκρανία.

Ο Φάρος Πατρών συγκέντρωσε μέσα από τις συνεισφορές δεκάδων φορέων της πόλης, της ευρύτερης περιοχής, αλλά και ιδιωτών ένα ολόκληρο φορτηγό που ξεκίνησε από νωρίς το πρωί της Παρασκευής το ταξίδι του για την Αθήνα.

Πιο αναλυτικά στο φορτηγό ήταν 48 κιβώτια από τρόφιμα διαφόρων ειδών, είδη πρώτης ανάγκης, πάνω από 100 κιλά λάδι και δεκάδες ακόμα προϊόντα που έχουν να κάνουν με την επιβίωση όλων αυτών των οικογενειών που βρίσκονται στην Ουκρανία.

«Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική. Συγκεντρώσαμε τρόφιμα όχι μόνο από την Πάτρα, αλλά και από διάφορα μέρη της Ελλάδας, από φορείς και ιδιώτες που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για να βοηθήσουν» τονίζει ο κ. Ροδόπουλος.

«Το τηλέφωνο μου δεν έχει σταματήσει να χτυπάει όλες αυτές τις ώρες από κόσμο που ζητάει πληροφορίες για να στείλει την βοήθεια του. Η βοήθεια προς τον δοκιμαζόμενο και αδελφό λαό της Ουκρανίας δεν σταματάει εδώ αφού θα υπάρξει και νέα συγκέντρωση τροφίμων μέσα στο επόμενο διάστημα».

Οι ανάγκες του βομβαρδισμένου άμαχου πληθυσμού μιας χώρας όπως είναι η Ουκρανία, είναι μεγάλες και ήδη με βάση τις πληροφορίες, υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε τρόφιμα στα καταφύγια όπου κρύβονται δεκάδες οικογένειες.

You may also like

Comments are closed.