ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Τεράστια ουρά στην Πατρών – Πύργου – Πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα (video)

Ηλεία2 1
Σε… λίμνες μετατράπηκαν οι δρόμοι σε περιοχές της Ηλείας, Γαστούνη, Λεχαινά και Βαρθολομιό, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων στην περιοχή.

Την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων έδειξαν μάλιστα οι συγκεκριμένες πλημμύρες, ενώ υπενθυμίζεται ότι θα περίμενε κανείς, μετά τις φωτιές που έπληξαν τον νομό το καλοκαίρι, θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει τα όποια έργα.

Τουλάχιστον μια ώρα η αναμονή στην Πατρών – Πύργου, καθώς ο χείμαρρος στον κόμβο Κουρτέσι πλημμύρισε, πέρασε στην Εθνική Οδό και μπήκε μέσα σε σπίτια και καταστήματα.

Μεγάλες οι ζημιές σε σπίτια, φαρμακεία, παντοπωλεία και καφενεία της περιοχής. Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι, αφού ζητούσαν να καθαριστεί το ποτάμι και ποτέ δεν καθαρίστηκε.

 

Εκτός από δρόμους, έχουν πλημμυρίσει στρέμματα καλλιεργειών, καταστήματα, σπίτια, αλλά και σχολεία. Αλγεινή εντύπωση μάλιστα, προκαλεί ότι ένα τρακτέρ και ένα όχημα του Δήμου απεγκλώβισαν μαθητές από το δημοτικό του Βαρθολομιού.

Προληπτικά επίσης εκκενώθηκαν το νηπιαγωγείο και ο παιδικός σταθμός της Βάρδας.

Πιο συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα Λεχαινά, τη Γαστούνη, το Βαρθολομιό, το Τραγανό, το Καρδιακαύτι η στάθμη του νερού ανέβηκε αρκετά ψηλά και υπάρχουν πληροφορίες για πλημμύρες σε καταστήματα και σπίτια.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχουν κινητοποιηθεί για να ανταποκριθούν στις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε περιοχή, για να βοηθήσουν τους πολίτες.

Τέλος, λόγω της κακοκαιρίας διεκόπη η κυκλοφορία στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου στο 55ο χλμ. στο ύψος της διασταύρωσης Μεσονερίου.

You may also like

Comments are closed.

manos daskalakis2 ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ: Πως χαρακτηρίζουν οι Αρχές τον Μάνο Δασκαλάκη! ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ

“Ανυποψίαστο” χαρακτηρίζει τον Μάνο Δασκαλάκη το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο ...