ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Τέσσερις νεκροί από τον φονικό μύκητα Candida Auris στην Πάτρα

Facebook
Twitter

Ο φονικός μύκητας Candida Auris έχει προκαλέσει τρεις έως τέσσερις θανάτους στην Πάτρα από την ενδονοσοκομειακή λοίμωξη που προκαλεί, αποκάλυψε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου.

Η ίδια πρόσθεσε ότι ο μύκητας εντοπίζεται στις ΜΕΘ. Αν προσβληθεί από τον μύκητα ασθενής που είναι ανοσοκατασταλμένος ή έχει σοβαρά προβλήματα υγείας ενδέχεται να αποβεί θανατηφόρος, καθώς εμφανίζει μεγάλη ανθεκτικότητα στη θεραπεία.

Η διασπορά του μύκητα μπορεί να εμποδιστεί αν τηρούμε όλα τα μέτρα υγιεινής και ότι θα πρέπει να γίνονται συχνές απολυμάνσεις στα νοσοκομεία.

Επιπλέον, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου συνέστησε από τους πολίτες να είναι ψύχραιμοι και να μην πανικοβληθούν. Ο μύκητας, όπως λέει, είναι σπάνιος, αλλά αν βρεθεί στον κατάλληλο χώρο με ανθρώπους που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνος.
Προ ημερών ο καθηγητής Νίκος Σύψας τόνιζε ότι «περνάμε σε μια ενδημική φάση της πανδημίας. Προκύπτουν όμως άλλες απειλές , όπως τα πολύ ανθεκτικά μικρόβια που αποτελούν μεγάλο πρόβλημα. Το 2050 πρώτη αιτία θανάτου θα είναι τα πολύ ανθεκτικά μικρόβια και οι αιτίες πολύ ανθεκτικών μικροβίων είναι η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών όπως και κακές πρακτικές υγιεινής των χεριών». Είπε ακόμη ότι ένας μύκητας όπως ο Candida Auris, αν μολύνει ένα νοσοκομείο ή μία μονάδα είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεριζωθεί.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top