ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τετ α τετ Γεραπετρίτη – Κάμερον μετά το διπλωματικό επεισόδιο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα – Το παρασκήνιο της συνάντησης

marmara parthenona

Μία ημέρα μετά το διπλωματικό επεισόδιο, λόγω της ξαφνικής ακύρωσης της συνάντησης του Ρίσι Σούνακ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, ζήτησε και συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογο του, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης και Ντέιβιντ Κάμερον, συναντήθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.  Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Γιώργος Γεραπετρίτης επεσήμανε τη διαφωνία αρχής που υφίσταται ως προς το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ωστόσο, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι υφίσταται ανάγκη συνεργασίας για τη διαφύλαξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Ηνωμένου Βασιλείου και την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων.

Το χρονικό του διπλωματικού επεισοδίου Ελλάδας – Βρετανίας

Υπενθυμίζουμε, ότι το βράδυ της Δευτέρας (27.11.2023) ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, ακύρωσε τη συνάντηση που επρόκειτο να έχει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σήμερα (28.11.2023) το πρωί, και μάλιστα έγινε γνωστό από την επίσημη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού, στην οποία εξέφρασε την ενόχληση του.

Το Μέγαρο Μαξίμου έκανε λόγο για πολιτική απρέπεια, με τους Βρετανούς να προσπαθούν στη συνέχεια να πείσουν ότι η ελληνική πλευρά είχε διαβεβαιώσει ότι στην συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρίσι Σούνακ δεν θα έθεταν θέμα Γλυπτών του Παρθενώνα. Ωστόσο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

You may also like

Comments are closed.