Θ. Κανελλόπουλος για “Κιβωτό της Αγάπης”: “Κουβέντες χωρίς λύσεις…”

Facebook
Twitter
kanellopoylos-768x513

«Κιβωτό της Αγάπης» με κουβέντες των πολιτικών παραγόντων, χωρίς ουσιαστικές λύσεις στο πρόβλημα.

 

Ο Συνδικαλιστής ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Πολύτεκνος και πρώην μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ, αλλά και Εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», Θεόδωρος Κανελλόπουλος παρεμβαίνει στο θέμα της “Κιβωτού της Αγάπης” και του κινδύνου που αντιμετωπίζει για διακοπή ρεύματος. Σε ανακοίνωσή του τονίζει:

 

Αφορμή για την σημερινή μου δημόσια παρέμβαση αποτέλεσε, η κινητοποίηση – διαμαρτυρία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και της Δημοτικής Αρχής στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σχετικά με την απειλούμενη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω οφειλών.

Για άλλη μια φορά θα επαναφέρω στην δημοσιότητα την διαχρονική πρότασή μου, για τη δημιουργία ενός χρηματοδοτικού προγράμματος από το Ταμείο Ανάκαμψης, για την τοποθέτηση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων στις στέγες των ιδρυμάτων ή τη δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας για τον συμψηφισμό Παραγωγής και Κατανάλωσης και τη μείωση του ενεργειακού κόστους.

Η μελέτη και η κατασκευή θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, μέσω των Υπηρεσιών των εκάστοτε Περιφερειών.

Δυστυχώς όμως, τόσο το πολιτικό προσωπικό όσο και οι κατά επάγγελμα διαμαρτυρόμενοι, δεν έχουν τη βούληση της μακροχρόνια λύσης του προβλήματος του ενεργειακού κόστους όλων των ιδρυμάτων.

Επιλέγουν τη λογική της «ασπιρίνης», μέσω μια έκτακτης κρατικής επιχορήγησης από το αρμόδιο Υπουργείο.

Διάβασα στον τοπικό τύπο την τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Φωκίωνα Ζαΐμη από την συνάντηση, περί μιας μακροχρόνιας βιώσιμης λύσης με κρατικού πόρους και αναρωτήθηκα.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχωρά π.χ. στη δημιουργία Φωτοβολταϊκού Πάρκου για τις ενεργειακές ανάγκες των ΤΟΕΒ, γιατί δεν πράττει κάτι ανάλογο και για τα υπόψη ιδρύματα;

Διάβασα την τοποθέτηση της επίσης αρμόδιας Αντιπεριφεριάρχη κα. Γεωργίας Ντάτσικα, περί συνεργασίας με την αρμόδια Υπουργό για διακανονισμό της οφειλής και της ετήσιας χρηματοδότησης, αλλά καμία αναφορά στην αλλαγή των προϋποθέσεων του τιμολογίου Αλληλεγγύης, όπου το συγκεκριμένο Ίδρυμα δεν έχει τις προβλεπόμενες μειώσεις στην τιμολόγηση, λόγω της αυξημένης μηνιαίας κατανάλωσης.

Διάβασα τη τοποθέτηση και της αρμόδιας Αντιδημάρχου κα. Βίβιαν Βαγενά-Σαμούρη όπως καταγράφηκε στο τοπικό τύπο και αναρωτήθηκα.

Τι ψήφισε τόσο η ίδια, όσο και τα μέλη της Λαϊκής Υποκρισίας στο Δ.Σ. του Κ.Ο.ΔΗ.Π., όταν προσωπικά είχα φέρει τότε το θέμα ως εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», για στήριξη του ιδρύματος που βίωνε ανάλογο με το σημερινό πρόβλημα;

Επιτέλους, ας σταματήσουμε την Υποκρισία και να δώσουμε άμεσες και μακροχρόνια επίλυση, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κοινωνικά ιδρύματα που φιλοξενούν ευπαθείς συνανθρώπους μας.

Γιατί διαφορετικά εμπαίζουμε τη κοινωνία, τους εργαζόμενους στα ιδρύματα, αλλά και τους ανήμπορους φιλοξενούμενους σε αυτά.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Συνδικαλιστής ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ,

Πολύτεκνου και πρώην μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ,

Εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top