Θ. Ξύλιας: «Τα αντιπλημμυρικά έργα που προαναγγέλλει η δημοτική αρχή θα έπρεπε να έχουν γίνει χθες»

Facebook
Twitter

«Τον τελευταίο καιρό ακούμε τον Δήμαρχο και την δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη να μιλάει για αντιπλημμυρικά έργα και για μελέτες  που εκπονούνται.

Καλό θα ήταν ο Δήμαρχος  να μην παρουσιάζει τον εαυτό του ως μέρος της λύσης των προβλημάτων της κρίσης. Καθώς είναι ο ίδιος το μεγάλο μέρος του προβλήματος. Όσα προαναγγέλλει ότι θα κάνει και υπόσχεται, μπορούσαν και έπρεπε να έχουν ήδη γίνει. Από το 2015 ακόμα όταν έσπασε τα τείχη στην Όθ. Αμαλίας  για να βρουν διέξοδο τα νερά και να φύγουν προς την θάλασσα. Τότε δεν ήταν δημοτική αρχή;  Αλλά φαίνεται πως έδωσε στον εαυτό της περίοδο χάριτος. Από  τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει εννέα (9) ολόκληρα χρόνια. Ακούμε αναμασημένη τροφή ότι ΘΑ γίνουν έργα. Μόνο που αυτά τα έργα θα έπρεπε να έχουν γίνει αρκετά χρόνια πριν.

Η αντιπλημμυρική θωράκιση όλης της πόλης σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Σχεδίου Προσαρμογής  για την κλιματική κρίση είναι άμεση προτεραιότητα. Γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξει ολοκληρωμένη στρατηγική με ορίζοντα ολοκλήρωσης των αντιπλημμυρικών έργων. Όχι ευχολόγια και σχέδια επί χάρτου.

Βασική παράμετρος της σωστής διοίκησης είναι η αποτελεσματικότητα,  όχι η μετατόπιση ευθυνών, όχι ευχές και λόγια», αναφέρει ο  μακροβιότερος εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος στην Πάτρα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top