ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Θα δούμε τελικά Formula 1 -και πότε- στη Χαλανδρίτσα;

Facebook
Twitter
Τελευταία ευκαιρία δίνουν οι φορείς στην επένδυση για την κατασκευή μιας σύγχρονης πίστας Formula 1, στην Χαλανδρίτσα της Αχαΐας.

Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν για το όλο θέμα, στη συνεδρίαση που έγινε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με ένα ποσό 30.000 ευρώ.

Όμως, με βάση τα όσα ακούστηκαν στη συζήτηση που ακολούθησε πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία που δίνουν οι φορείς στους υπεύθυνους της εταιρείας «Αυτοκινητοδρόμιο ΑΕ» για να αποδείξουν ότι το σχέδιο για την επένδυση τους μπορεί να πραγματοποιηθεί στην πράξη.

Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των περιφερειακών παρατάξεων που μίλησαν για το ζήτημα, μέχρι ώρας αυτό δεν έχει αποδειχθεί, το σχέδιο παραμένει στα συρτάρια εδώ και χρόνια, χωρίς να έχει γίνει ένα βήμα που να δείχνει ότι η επένδυση μπορεί να μπει σε φάση υλοποίησης.

Ωστόσο, όλοι όσοι μίλησαν παραδέχτηκαν ότι πρόκειται για μία επένδυση που θα φέρει θέσεις εργασίας στην περιοχή και θα βάλει την Αχαΐα σε μία άλλη τροχιά ανάπτυξης, εφόσον υλοποιηθεί. Όμως, δεν έχει βρεθεί ένας στρατηγικός επενδυτής που να δείξει στην πράξη ένα ώριμο ενδιαφέρον και για αυτό τόσο η Περιφέρεια, όσο και ο Δήμος Ερυμάνθου, είναι η τελευταία φορά που θα συμμετέχουν στο συμβούλιο της εταιρείας. Θα πρέπει να τονιστεί ότι το Επιμελητήριο Αχαΐας προσπαθεί για ό,τι καλύτερο σε σχέση με το αυτοκινητοδρόμιο, ενώ σημαντική θεωρείται και η προσφορά ανθρώπων που χρόνια αγωνίζονται για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όπως ο Κυριάκος Καπετανάκης.

Κωνσταντίνος Φλαμής

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top