ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Θα κάνουμε φέτος Πάσχα στο χωριό;

patra volta polites karavi parko 4
Με το άνοιγμα του λιανεμπορίου να παίρνει μονίμως αναβολή και τον αριθμό των κρουσμάτων να παραμένει στα ύψη, η ανησυχία των πολιτών σχετικά με το Πάσχα δεν σταματά.

Θυμίζουμε ότι η Μεγάλη Εβδομάδα είναι σε ένα μήνα από σήμερα, δηλαδή η Μεγάλη Δευτέρα είναι η 29η Απριλίου και η Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου, επομένως υπάρχει χρόνος να αξιοποιηθούν τα δεδομένα και να παρθούν αποφάσεις, ενω υπάρχουν πιθανότητες η επιδημιολογική κατάσταση να είναι πράγματι βελτιωμένη.

Η κυβέρνηση προς αυτήν την κατεύθυνση στρέφεται πλέον, ώστε να δει το Πάσχα την αγορά να λειτουργεί στο σύνολό της, έστω και υπό το καθεστώς αυστηρών περιορισμών.

Κρίσιμο τεστ είναι, σε πρώτη φάση, το πώς θα κυμανθεί η πορεία της πανδημίας μετά το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής την περασμένη Δευτέρα.

Σχολεία, εστίαση και άλλες οικονομικές δραστηριότητες θα πρέπει να περιμένουν τα καταστήματα να σηκώσουν ρολά για να πάρουν και αυτά σειρά με ορίζοντα το Πάσχα.

Το ερώτημα που τίθεται φυσικά είναι το τι θα γίνει με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό και εάν θα μπορεί ο κόσμος να κάνει Πάσχα στο χωριό. Οι επιστήμονες δείχνουν αισιοδοξία ότι αυτό θα είναι εφικτό, ωστόσο είναι πραγματικά πάρα πολύ νωρίς για να ειπωθεί το οτιδήποτε με βεβαιότητα.

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός είναι για ένα Πάσχα σχετικά “κανονικό”, αλλά ο κορωνοϊός έχει αποδείξει ότι μπορεί πολύ εύκολα να ανατρέψει σε ελάχιστο διάστημα τα πάντα.

You may also like

Comments are closed.